Espacio publicitario

La propietat vol enderrocar els dos edificis alliberats fa quasi dos anys a l’Horta Nord de València. Despres de concertar una cita entre el Col.lectiu La Figa Tendra i La Construtora Inmoviliaría, que va ser fallida, per voler fer a la empresa constructora i no a un lloc neutre, sol.licitat per el Col.lectiu, no va hi haure pronunciació alguna per part de la Constructora, CARECO / Promociones Cagisa, sent aquesta, qui es va a reunir amb la Alcaldesa de Godella, en breu. Grups de resistència han fet guàrdies per evitar l’expulsió i continuant amb la tasca com a Col.lectiu, duta i que continúen duguent  cap  avant.

EXACTE! Hui fa un més i huit dies de l’arribada de CARECO / Promociones Cagisa a la Figa. 39 dies de resistència (el 7 de novembre començà) als quals ens ha passat de tot. Hem

lluitat, hem après, s’hem organitzat, hem créat molts llaços de germanor, etc.
Volem agraïr a tota la gent que s’ha solidaritzant aquests dies, assistint a les primeres assemblees de l’estat d’emergència, participant en les comisions, fent torns per romandre a la Figa 24 hores, portant menjar o material… moites gràcies!

Seguirem en lluita tot el que calga, fent el possible per que no ens lleven un espai que ara pertany al poble gràcies a l’esforç i el treball de molts. Un lloc on poder desenvolupar-nos com persones en llibertat, trencant el motlle adoctrinant en el qual ens intenten fer viure.

La Figa Tendra és un projecte amb molt de futur i encara poc recorregut, capaç d’incloure a gent molt diferent i tot tipus d’activitats culturáis, artistiques, socials i demés: no anem a permetre que enderroquen els fruits que amb tanta il-lusió s’han plantat i conreat per motius mercantils i egoistes. #NOEMTOKESLAFIGA!

La Figa Tendra és un espai alliberat amb quasi dos anys d’existència que es troba a Godella (Horta Nord). Es compon de dues casetes que han estat rehabilitades, el terreny cultivable que les envolta i d’una figuera centenària, simbol del projecte. El centre social nasqué amb la voluntat de dinamitzar un entorn que es trobava totalment abandonat i que suposava un risc per a la població del seu voltant a causa de la degradado de l’espai, els incendis que s’han produït o possibles esfondraments de les construccions.

Durant aquests dos anys, l’assemblea de La Figa Tendra ha aconseguit dur a terme tot un seguit d’iniciatives que han dotat de vida a un lloc que restava completament desatés.

Actualment, a l’espai tenen lloc tot tipus d’activitats culturáls, com la projecció de pel-lícules, la realització de jam sessions a la fresca, jornades de teatre… però també tallers com el d’artesania o el de pintura. A més, es treballen diversos horts ecològics i el centre compta amb una biblioteca social on es poden intercanviar llibres.

Des açi invitem a totes i tots a poder gaudir de aquets lloc tant emblematic i significatiu per a les/els jovens i no tant joves, de Godella, com de tots el Pobles de la Comarca.

Juanjo Carbonell (Xuanet)
Espacio Publicitario

Deja un comentario