Podemos demana que els cítrics valencians seguisquen a l’arròs i s’active la clàusula de salvaguarda.

photo_2019-01-20_11-41-36

  • Rosana Pastor presenta una Proposició No de Llei en el Congrés instant a protegir els cítrics valencians

La Diputada valenciana en el Congrés, Rosana Pastor, en coordinació amb el grup parlamentari Podemos-Podem en les Corts Valencianes, ha presentat una Proposició No de Llei i una Pregunta Parlamentària al Govern instant una vegada més a l’executiu a abordar amb urgència el conflicte del sector cítric. «Des del Grup Unidos Podemos venim alertant des de la nostra entrada en el Congrés al gener de 2016, a través de diferents iniciatives parlamentàries, del potencial perill per al sector citrícola de no escoltar les recomanacions respecte a l’Acord amb els països productors d’Àfrica del Sud», ha explicat Pastor.

La diputada ha recordat que després de la signatura de l’acord va sol·licitar en diverses ocasions l’activació de mesures per part del Govern per a evitar l’entrada massiva de cítrics de Sud-àfrica a baixos preus. «Era previsible que l’entrada de grans quantitats provocaria greus pertorbacions en el mercat, i el temps ens ha donat la raó», ha manifestat.

«Novament el sector citrícola valencià travessa una crisi que ha deixat sense possibilitat d’eixida a la major part de la collita de taronges i mandarines entre setembre i desembre», denúncia l’escrit presentat en el Congrés, «una altra vegada el sector ha d’afrontar pràcticament en solitari les conseqüències d’una política d’Estat que preval els Acords Internacionals amb tercers països, mentre el camp valencià queda exposat a les pertorbacions derivades de l’entrada de taronja sud-africana a baix preu, més enllà de les dates d’inici de la campanya nacional i estenent-se la seua presència en els lineals, fins entrat el mes de gener.»

«Per això hem presentat en el Congrés una Proposició No de Llei i una Pregunta Parlamentària instant al Govern a activar amb urgència la clàusula de salvaguarda», explica Pastor, «amb la finalitat de pal·liar la desprotecció del sector valencià, amortitzar les fluctuacions que ha patit el mercat en aquest inici de temporada i amb la mirada posada que aquesta situació no torne a produir-se».

Unidos Podemos habia sol·licitat al Govern d’Espanya l’aplicació de la Clàusula de Salvaguarda a les importacions d’arròs de Myanmar i Cambodja, «Finalment aquesta setmana, la Comissió Europea va aprovar aplicar la clàusula de salvaguarda per a l’arròs», recorda la diputada de Podemos, «ens sembla un precedent magnífic i una notícia que obri la possibilitat de pal·liar les pèrdues patides en el sector citrícola per l’entrada de grans quantitats de producte barat».

«El Govern espanyol no pot continuar impassible davant els estralls de la crisi del cítric i ha d’escoltar les demandes de productors, associacions i partits, que estem instant-li a pressionar a Brussel·les sense descans. Ara sabem que és possible introduir la clàusula de salvaguarda i que teníem raó», ha conclòs Rosana Pastor.

ROSANA PASTOR

 

Deja un comentario