PLATAFORMES EN DEFENSA DE LES PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA.

Xàtiva, 19 de gener de 2019.

Les Plataformes en defensa de la Llei 39/2006 de promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de Dependència ens hem reunit avui a Xàtiva, entre altres, per nomenar nou/a Coordinador/a de País Valencià. Rosario Rives, de la Plataforma d’Elx, substituirà a Antonio Llàcer, de la Plataforma de València, qui ha vingut fent aquesta tasca des de març de 2018. L’elecció s’ha produït per unanimitat de tots i totes els/les assistents. Les Plataformes volem agrair a Antonio Llàcer l’esforç i la dedicació en aquest temps al front de la coordinació del País Valencià.

A la reunió també hem valorat de manera conjunta l’acte de commemoració del XIIé aniversari de l’aprovació de la LAPAD celebrat a Ibi el diumenge 16 de desembre de 2018, felicitant a la Plataforma de L’Alcoià-El Comtat per l’organització del mateix, tant per l’assistència de gent com per la presència institucional de la Secretària Autonòmica.
Les Plataformes de PV ens mostrem esperançades amb la nova instrucció de la figura de l’Assistent Personal que vam conèixer a la reunió celebrada el passat dimecres 16 de gener a la Conselleria de Polítiques Inclusives i esperem la seua aprovació perquè forme part del catàleg de serveis a disposició de les persones en situació de Dependència i en breu siga una realitat.

reunio coord plataf pv 19.01.2019

La Coordinadora de Plataformes de PV ens manifestem d’acord en que siguen les persones en diversitat funcional qui contracten el seu Assistent Personal malgrat que no tinguen cap tipus de formació. També considerem que seria convenient que els ajuntaments tingueren bosses de treball amb gent formada i preparada per facilitar la contractació a aquelles persones que puguen necessitar-ho. Malgrat que les Plataformes no som entitats prestadores de serveis de formació, traslladarem a la Conselleria el desig de formar part del grup de treball que dissenye tant el requeriment de formació com els criteris i el contingut específic de dita formació ja que les Plataformes representem a les persones en situació de dependència i les seues famílies i ningú millor que nosaltres per conèixer la seua realitat i necessitats. La nostra visió aportaria un caire més social que no assistencial com el d’altres entitats.

Totes les entitats assistents hem deixat de palès el nostre compromís de seguir treballant conjuntament per construir un futur millor per a les persones en situació de Dependència.

JUSTÍCIA SOCIAL, DIGNITAT I RESPECTE

Plataformes en defensa de les persones en situació de dependència del País Valencià.

“Totes i tots podem ser Dependents, no ho oblides, tu també”

dependiente1

Deja un comentario