Podem pregunta al Govern pel veto d’Israel al fotoperiodista Germán Caballero

La diputada Àngela Ballester ha registrat en el Congrés dels diputats tres preguntes dirigides al govern. Les autoritats israelianes van denegar l’entrada a Gaza al fotoperiodista Germán Caballero, que acompanyava una delegació municipal de l’Ajuntament de València encapçalada per la regidor de Cooperació i Migració, Neus Fàbregas Santana.

La diputada de Podem per la circumscripció de València, Àngela Ballester, ha presentat tres preguntes per escrit en el Congrés dels Diputats sobre el veto de les autoritats israelianes a l’entrada a Gaza del fotoperiodista del Levante-Emv Germán Caballero.

El succés es va produir mentre que acompanya una comitiva de l’Ajuntament de València en el seu viatge per a formalitzar l’acord solidari entre aquesta ciutat i la ciutat palestina d’Hebron. Els soldats que li van impedir passar el Checkpoint, -malgrat que tenia la documentació en regla, com la resta de l’expedició- li van explicitar a Germán Caballero que el seu veto a l’entrada a Gaza era per ser periodista.

La resta de l’expedició municipal, encapçalada per la regidora de Cooperació i Migració, Neus Fàbregas Santana, va poder avançar sense problema. «Germán tenia tota la documentació en regla, és clar que l’estat d’Israel no vol que el món veja el que està succeint a Gaza, i per això posa impediments i traves al fet que els periodistes entren en la franja», ha expressat l’edil.

A més, Segons el ministeri d’informació de l’autoritat palestina, Israel va cometre 811 violacions contra periodistes palestins en 2018, inclosos 342 assalts físics i 162 judicis.

La diputada Àngela Ballester, ha explicat que «per desgràcia el de Germán no és un cas aïllat. Els i les periodistes no poden fer el seu treball en Palestina perquè Israel impedeix la seua llibertat de moviment i el dret a la informació, una nova violació del dret internacional. És un més dels DDHH que Israel calciga en Palestina, el govern ha de ser contundent i exigir a Israel el seu compliment.»

Aquestes són les tres preguntes formulades en el registre d’entrada del congrés:

Quines gestions ha realitzat el govern per a demanar explicacions a Israel sobre la prohibició de l’entrada a Gaza del fotoperiodista Valencià Germán Caballero?

Quines mesures ha adoptat en 2018 el Govern per a garantir el Dret a la informació dels i les periodistes espanyoles en Palestina i Israel?

Quines gestions ha realitzat el Govern d’Espanya davant el Govern d'Israel per a assegurar el dret a la llibertat de premsa dels i les informadores palestines davant la mort de dos periodistes i la resta de violacions patides en 2018?

 

Podem pregunta al Gobierno por el veto de Israel al fotoperiodista Germán Caballero.

La diputada Àngela Ballester ha registrado en el Congreso de los diputados tres preguntas dirigidas al gobierno. Las autoridades israelíes denegaron la entrada a Gaza al fotoperiodista Germán Caballero, que acompañaba una delegación municipal del Ayuntamiento de València encabezada por la concejal de Cooperación y Migración, Neus Fàbregas Santana.

La diputada de Podem por la circunscripción de València, Àngela Ballester, ha presentado tres preguntas por escrito en el Congreso de los Diputados sobre el veto de las autoridades israelíes a la entrada en Gaza del fotoperiodista del Levante-Emv Germán Caballero.

El suceso se produjo mientras que acompaña una comitiva del Ayuntamiento de València en su viaje para formalizar el acuerdo solidario entre esta ciudad y la ciudad palestina de Hebrón. Los soldados que le impidieron pasar el Checkpoint, -pese a que tenía la documentación en regla, como el resto de la expedición- le explicitaron a Germán Caballero que su veto a la entrada en Gaza era por ser periodista.

El resto de la expedición municipal, encabezada por la concejala de Cooperación y Migración, Neus Fàbregas Santana, pudo avanzar sin problema. «Germán tenía toda la documentación en regla, está claro que el estado de Israel no quiere que el mundo vea lo que está sucediendo en Gaza, y por eso pone impedimentos y trabas a que los periodistas entren en la franja», ha expresado la edil.

Además, Según el ministerio de información de la autoridad palestina, Israel
cometió 811 violaciones contra periodistas palestinos en 2018, incluidos 342
asaltos físicos y 162 juicios.

La diputada Àngela Ballester, ha explicado que «por desgracia el de Germán no es un caso aislado. Los y las periodistas no pueden hacer su trabajo en Palestina porque Israel impide su libertad de movimiento y el derecho a la información, una nueva violación del derecho internacional. Es uno más de los DDHH que Israel pisotea en Palestina, el gobierno debe ser contundente y exigir a Israel su cumplimiento.»

Estas son las tres preguntas formuladas en el registro de entrada del congreso:

¿Qué gestiones ha realizado el gobierno para pedir explicaciones a Israel sobre la prohibición de la entrada a Gaza del fotoperiodista Valenciano Germán Caballero?

¿Qué medidas ha adoptado en 2018 el Gobierno para garantizar el Derecho a la información de los y las periodistas españolas en Palestina e Israel?

¿Qué gestiones ha realizado el Gobierno de España ante el Gobierno de Israel para asegurar el derecho a la libertad de prensa de los y las informadoras palestinas ante la muerte de dos periodistas y el resto de violaciones sufridas en 2018?

Deja un comentario