Ahir van començar les primàries de Podem per a triar candidatures municipals en 95 municipis.

 La formació morada tria a la Comunitat Valenciana les seues candidatures locals
en 95 municipis, des d’ahir per la vesprada fins dimarts que ve.

Ahir per la vesprada comença la segona fase de les primàries municipals de Podem, que completarà a les que es van fer en les quatre ciutats més poblades a la fi de l’any passat i que triaran les candidatures per a les alcaldies i regidories de la Comunitat Valenciana.

«Durant els pròxims dies la nostra militància haurà de triar a les persones que representaran a Podem en les eleccions municipals», ha explicat Jaume Monfort, Secretari Autonòmic de Municipalisme de la formació, «en aquest procés participen 95 municipis de tot el País Valencià i entre tots sumen més de 1.100 candidatures que suposen un èxit de participació, democràcia i implicació de les bases en el treball
municipalista per tot el nostre territori».

«Amb aquests 95 municipis que duran a terme ara les primàries, al costat de les quatre ciutats de major població que ja les van fer a la fi de 2018, el total de candidatures municipals de Podem arriba en aquest moment pràcticament al centenar», ressalta Monfort, «és important incidir que en aquests municipis resideix pràcticament el 80% de la nostra població, per la qual cosa al maig d’enguany quasi 8 de cada 10 valencians i valencianes acudiran a votar amb una papereta de Podem per al seu ajuntament».

A les ja habituals votacions telemàtiques del partit morat, se sumen primàries presencials en 17 municipis, per a facilitar la participació i visibilitzar el procés.

Així la votació serà presencial en localitats com Llíria, Vinaròs, Picassent, Silla, Gata, la Vall d’Uixó, etc, amb el que es pretén cobrir la major part del territori valencià i aconseguir un procés d’accessibilitat plena.

D’aquests 17, 3 han sol·licitat votacions presencials amb instal·lació d'urna, aquests són Petrer, Dénia i Riba-roja.

Respecte a la resta de processos presencials i com a novetat en aquestes primàries, hi ha poblacions que tindran l’opció de votar llistes de consens mitjançant assemblea presencial, una forma d’agilitar el procediment i afavorir els consensos. En aqueixos casos serà imprescindible que totes les candidatures presentades en el municipi estiguen d’acord i que es respecten les garanties establides per l’organització.

Sumant el total de les tres províncies, hi ha quasi 26000 persones inscrites en Podem, de les quals podran votar en els processos de primàries els qui hagen verificat la seua identitat en l’àmbit territorial corresponent i que ho siguen com a mínim des de deu dies abans de l’inici de les votacions.

Ayer empezaron las primarias de Podem para elegir candidaturas municipales en 95 municipios.

 La formación morada elige en la Comunidad Valenciana sus candidaturas locales
en 95 municipios, desde ayer tarde hasta el próximo martes.

Ayer por la tarde empieza la segunda fase de las primarias municipales de Podem, que completará a las que se hicieron en las cuatro ciudades más pobladas a finales del año pasado y que elegirán las candidaturas para las alcaldías y concejalías de la Comunidad Valenciana.

«Durante los próximos días nuestra militancia deberá escoger a las personas que representarán a Podem en las elecciones municipales», ha explicado Jaume Monfort, Secretario Autonómico de Municipalismo de la formación, «en este proceso participan 95 municipios de todo el País Valenciano y entre todos suman más de 1.100 candidaturas
que suponen un éxito de participación, democracia e implicación de las bases
en el trabajo municipalista por todo nuestro territorio».

«Con estos 95 municipios que llevarán a cabo ahora las primarias, junto a las cuatro ciudades de mayor población que ya las hicieron a finales de 2018, el total de candidaturas municipales de Podem llega en este momento prácticamente al centenar», resalta Monfort, «es importante incidir en que en estos municipios reside prácticamente el 80% de nuestra población, por lo que en mayo de este año casi 8 de cada 10 valencianos y valencianas acudirán a votar con una papeleta de Podem para su ayuntamiento».

A las ya habituales votaciones telemáticas del partido morado, se suman primarias presenciales en 17 municipios, para facilitar la participación y visibilizar el proceso. Así la votación será presencial en localidades como Llíria, Vinaròs, Picassent, Silla, Gata, la Vall d’Uixó, etc, con lo que se pretende cubrir la mayor parte del territorio valenciano y lograr un proceso de accesibilidad plena.

De estos 17, 3 han solicitado votaciones presenciales con instalación de
urna, estos son Petrer, Dénia y Riba-roja.

Respecto al resto de procesos presenciales y como novedad en estas primarias, hay poblaciones que van a tener la opción de votar listas de consenso mediante asamblea presencial, una forma de agilizar el procedimiento y favorecer los consensos. En esos casos será imprescindible que todas las candidaturas presentadas en el municipio estén de acuerdo y que se respeten las garantías establecidas por la organización.

Sumando el total de las tres provincias, hay casi 26000 personas inscritas en Podem, de las cuales podrán votar en los procesos de primarias quienes hayan verificado su identidad en el ámbito territorial correspondiente y que lo sean como mínimo desde diez días antes del inicio de las votaciones.

photo_2019-02-01_14-28-03

Deja un comentario