La falta de compromís i d’ajuda per part de les institucions valencianes deixa en una situació delicada el museu que es troba a Alginet des d’abril de 2014.

Quasi dos anys després que en juny de 2012 la Diputació de València, en aquell moment governada pel Partit Popular, expulsara de la que venia sent la seua seu a la ciutat de València, el Museu Valencià d’Història Natural (MVHN) va ser acollit pel poble d’Alginet en unes instal·lacions que li cedia al centre de l’Hort de Feliu.

En aquell moment, l’ajuntament d’Alginet es va comprometre amb el MVHN a col·laborar proporcionant-li eixes instal·lacions bàsiques i fent-se càrrec del seu manteniment. El que permeté que pogueren vindre a Alginet diverses col·leccions d’insectes, bavoses, papallones, i altres, i començara a desenvolupar-se un centre d’investigació i divulgació científica en el qual col·laboren, i se formen, estudiants universitaris del municipi i també de fora.

Però, òbviament, i més després del canvi polític produït a partir de 2015, en la Diputació i en la Generalitat, des del municipi també s’esperava que aquestes administracions donaren un major suport per al manteniment i la millora d’aquesta entitat que és de caràcter clarament supramunicipal.

Malauradament, informa el portaveu de Cercle-IdEA, “en aquesta legislatura, que està a punt d’acabar, l’ajuda de la Diputació per al Museu ha sigut nul·la, i la de la Generalitat ben escasa; de quatre exercicis, només enguany s’ha rebut una subvenció, i dels quasi 10.000,00 € sol·licitats per a l’adquisició de material fotogràfic per al Museu, la Conselleria de Cultura només n’aportarà 3.231,47 €”.

Les pluges últimes han causat goteres en l’edifici

Des de Cercle-IdEA s’ha volgut criticar també el que allò que el seu portaveu ha assenyalat com “una certa deixadesa” per part de l’actual equip de govern de cara al Museu ja que, per una banda, consideren que no es fa la suficient divulgació d’aquesta entitat, que podria ser un clar referent comarcal i provincial en la divulgació i la investigació i, en exie sentit, un element per a la dinamització cultural i econòmica del municipi. Però, a més, denuncia que les últimes pluges del passat mes de novembre han causat goteres en l’edifici, i s’està posant en perill la conservació de les col·leccions museístiques, ja que la intervenció per a la seua reparació, que hauria d’haver portat a cap l’Ajuntament, està demorant-se de manera injustificada.

Deja un comentario