Radio Malva, emissora lliure i autogestionada pionera a València, i que en aquest 2019 compleix 20 anys d’emissió, denuncia la situació en la qual es troben les ràdios comunitàries a causa de la falta de protecció i desenvolupament del dret a la comunicació

Demà dimecres 13 de febrer, Dia Mundial de la Ràdio, des de Ràdio Malva s’ha volgut anunciar que es compleixen XX anys des que començara a emetre una de les ràdios lliures de referència a València i membre de la Xarxa de ràdios lliures del País Valencià i de la Xarxa de Mitjans Comunitaris (ReMC) a nivell de l’Estat espanyol.

Radio Malva és una emissora autogestionada i de funcionament horitzontal i assembleari, no comercial i sense finalitats de lucre, sense dependències de cap organització, institució ni de subvencions privades o públiques.

Malgrat la situació de vulnerabilitat i la falta de regulació en l’emissió de les ràdios comunitàries, des de Ràdio Malva subscriuen totes les reivindicacions de la Xarxa i de la ReMC, entenent el dret a la comunicació com un dret humà fonamental i com una eina bàsica per a una societat crítica, lliure i compromesa.

En aquest any 2019, Radio Malva, situada en els Pobles de la Mar de València, que emet via internet i en el 104.9 de la FM de manera provisional fins que es concedeixin llicències a les ràdios comunitàries, compleix vint anys com a projecte comunicatiu i social a la ciutat de València.

En el Dia Mundial de la Ràdio se sol·licita que situe en l’agenda política i mediàtica una llei General de la Comunicació Audiovisual (LGCA) i s’acabi immediatament amb la falta de reconeixement i el bloqueig a l’accés de llicències d’emissió als mitjans de comunicació comunitaris, tal com se sol·licita des de la ReMC.

Per a aquest vintè aniversari, des de Ràdio Malva s’està treballant sobre un calendari de col·laboracions amb entitats i projectes socials a València com la participació i cobertura del Cabanyal Íntim, de la Mostra del llibre anarquista i diferents exposicions fotogràfiques i de registre sonor. Així com una festa d’aniversari en commemoració de tots els programes que han conformat la història no solament de Ràdio Malva, sinó de la història de la ràdio en la ciutat de València.

Deja un comentario