Espacio publicitario

Tres activistes han estat citades a declarar el pròxim 11 de juliol per haver-se manifestat contra la presència del bus d’ Hazte Oir als carrers de València.

El pròxim 11 de juliol, 3 activistes feministes i LGTBQI+ han estat citades a declarar al Jutjat d’instrucció número 18 de la ciutat de la justícia de València pels fets ocorreguts el passat 5 de març.

El passat 5 de març, en els dies previs a la vaga general feminista del 8 de març, un bus de l’organització d’extrema dreta i ultra catòlica Hazte Oir amb eslògans negacionistes de la violència masclista i imatges ofensives per a les feministes amb una imatge de Hitler amb els llavis pintat i el símbol feminista al front amb el eslògan #stopfeminazis, va arribar a la ciutat de València. L’arribada del bus va produir protestes per part del moviment feminista i LGTBQI+, així com l’actuació de l’Ajuntament de València que va immobilitzar-lo per incomplir determinades ordenances municipals i normativa de trànsit.

Hazte Oir va interposar denúncia contra l’Ajuntament de València, l’alcalde Joan Ribó, així com contra algunes de les activistes que hi havien mostrat rebuig, amb la intenció de fer callar i impedir la contestació feminista. Arran de la denúncia el passat 15 d’abril es va produir la detenció de les 3 persones, que han estat citades a declarar.

Des de l’Assemblea Feminista de València, col·lectiu LAMBDA, Alerta Solidària i València Sense Mordassa manifestem el suport més sincer i incondicional cap aquestes tres companyes. Alhora, volem denunciar la impunitat d’aquestes organitzacions d’extrema dreta que, com HazteOir promouen l’odi a la diferència, atempten contra les llibertats i els drets més bàsics de les persones, negant la violència de gènere, entre d’altres, que cada any mata desenes de dones i de la que són víctimes quotidianes moltíssimes més.

L’odi a les diferents identitats i opcions sexuals, els insults al moviment feminista i el negacionisme de la violència de gènere, que no és més que el blanquejament i la justificació de la violència exercida contra les dones, no poden amagar-se i cercar l’empara en la llibertat d’expressió, precisament per què són eixes posicions les que posen en perill les llibertats de totes.

És indignant que la justícia espanyola, sega en la banqueta de les acusades a les que protesten contra l’odi, mentre el discurs de l’odi que difon aquesta entitat queda en la més absoluta impunitat.

Una mostra més de fins on arriben les arrels del patriarcat. Nosaltres, però, continuarem responent, SI ENS TOQUEN A UNA ENS TOQUEN A TOTES!

Front el seu odi, la nostra solidaritat! Els carrers seran sempre nostres!

Espacio Publicitario

Deja un comentario