Espacio publicitario

Guanyar proposa mesures per a millorar el benestar de tota la ciutadania

S’aprova el prec per a tindre un temps de silenci en les activitats amb llums i música estridents

Guanyar treballa, com ha fet sempre fora i dins de les institucions, per millorar la vida de totes les persones que viuen a Alcoi. El temps d’oci és fonamental per al benestar de les persones però no sempre tothom hi pot gaudir de la mateixa manera. El context ambiental on es desenvolupen moltes de les activitats d’oci amb llums i sons estridents dificulten que en gaudixen totes i tots per igual. Així ho explica Pablo González, regidor de la plataforma municipalista: «els sorolls forts i estridents i les llums que parpellegen eviten a les persones que tenen dificultats per processar informació sensorial gaudir de les fires d’atraccions però també d’altres activitats d’oci que s’oferixen a la ciutat. És el cas de les persones que patixen amb algun grau transtorns de l’espectre autista».

En el passat plenari es va proposar per la plataforma que, com han fet en moltes altres ciutats valencianes, es dedicara un temps de silenci (unes hores cada dia, un dia complet..) en estes activitats per a facilitar que tots els infants puguen gaudir de les atraccions amb suficient tranquil·litat, evitant impactes sensorials que pertorben la convivència dels menors en els espais d’oci i evitar la seua exclusió de les activitats de la seua ciutat.

González manifesta la seua satisfacció perquè el govern d’Alcoi haja acceptat esta demanda perquè «pensem que millorarà la qualitat de vida de moltes persones, no només dels que tenen dificultats per a processar estos sons i llums i així estarem treballant de veritat per assolir un Alcoi inclusiu».

Arxiu d’àudio amb declaracions.

Espacio Publicitario

Deja un comentario