Espacio publicitario

Guanyar Alcoi sol·licitarà aplicar rebaixes dels preus públics a les dones víctimes de violència masclista

Sandra Obiol: «No podem entendre per què quan aquestes propostes vénen de Guanyar són rebutjades pel PSOE, quan a altres localitats i a la Generalitat li donen suport»

La plataforma ciutadana Guanyar Alcoi sol·licitarà al govern municipal que aplique reduccions i fins i tot exempcions a les dones i menors que acrediten ser víctimes de violència masclista. Per a la portaveu del grup municipal, Sandra Obiol, «l’administració ha de comprometre’s a prestar tota l’ajuda que tinga al seu abast a les persones que pateixen aquesta xacra, i la millor manera de fer-ho és adoptar-ho a la normativa sobre tributs i preus públics del mateix Ajuntament, incloent aquestes famílies entre els col·lectius més desafavorits que es beneficien de preus reduïts».

Obiol ha recordat que Guanyar Alcoi ja va reclamar la passada legislatura que s’aplicaren rebaixes dels preus públics i dels tributs municipals per a persones aturades de llarga durada i també per a famílies monoparentals; també, en el recent ple per a aprovar les taxes municipals, va reclamar que les famílies monoparentals accediren a preus reduïts al Complex Esportiu Eduardo Latorre, però el govern ho va rebutjar. En paraules d’Obiol, «sembla que el PSOE d’Alcoi té per norma bloquejar les iniciatives que plantegem des de Guanyar Alcoi, perquè resulta que aquestes reduccions de preus ja s’apliquen a altres localitats i fins i tot a la Generalitat Valenciana, amb el suport del PSOE».

La mateixa Sandra Obiol remarca que aquestes peticions es formularan via prec al proper plenari municipal, o bé mitjançant al·legacions durant el període d’exposició pública: «La veritat és que esperàvem que el PSOE local no tinguera problema en acceptar les nostres peticions al ple de taxes i preus públics, però quan ens hem trobat amb la sorpresa del rebuig sense més explicacions per part del govern de Francés, hem optat per comprovar que es tracta de mesures viables i ja posades en pràctica per altres administracions. Per això, tornem a insistir, ampliant a més els col·lectius beneficiaris d’aquests descomptes, perquè creiem que el govern local no pot desentendre’s dels sectors més vulnerables i mirar cap a una altra banda quan proposem mesures per avançar en una normativa de preus més justa, equitativa i solidària. Encara que les plantegem des de Guanyar».

Des de Guanyar Alcoi es remarca que les famílies monoparentals suposen un dels col·lectius de major vulnerabilitat; de fet, d’una taxa de risc de patir una situació de pobresa del 29,9% passem a un 53,3% en parlar de famílies monoparentals (any 2014, Eurostat, 2018). Per això des de la plataforma municipalista exposen que és important tindre-ho en compte i incloure’l a tots els descomptes que es facen en els preus públics.

Informació de l’Escola Municipal de Teatre:

La plataforma municipalista seguirà insistint per reclamar al govern local que especifique el període concret en què el govern entén per curs en el cas de l’Escola Municipal de Teatre. Especialment, perquè com assenyala la portaveu del grup municipal Guanyar Alcoi, «les famílies usuàries de l’escola enguany paguen el mateix preu que el curs passat però reben docència un mes menys. Des de Guanyar pensem que les famílies que vulguen matricular als seus fills ho han de saber, perquè la informació és bàsica per a poder decidir i sobretot per a tindre un govern més proper a la ciutadania».

Espacio Publicitario

Deja un comentario