Espacio publicitario

La plataforma municipalista denuncia la precipitació i la mala gestió d’uns canvis en la Cavalcada de 2020 que podrien haver-se gestionat amb cura, amb calma i amb la reflexió i la participació de tots els agents implicats: les associacions que s’impliquen directament en l’organització de la Cavalcada però també amb la gent que hi gaudeix que dóna veritable sentit a aquesta festa. Per a la portaveu de Guanyar Alcoi: “fer les coses bé haguera significat començar en febrer a parlar del tema, a veure totes les conseqüències que podria implicar un canvi així, quins beneficis i quins costos tenia aquest canvi i mesurar bé què significa fer un canvi. Però no, han decidit fer les coses de pressa i mal, com si no sapigueren que el 4 i el 5 de gener de cada any tenen un compromís adquirit amb el poble d’Alcoi”.

Guanyar Alcoi no qüestiona d’entrada el canvi, “entenent que pot ser un canvi raonable i que si les entitats promotores ho consideren positiu s’ha de valorar la seua pertinència”, remarca Obiol. Neguen però, absolutament, el procés en com s’ha pres aquesta decisió. “I moltes vegades”, afirma la regidora, “les maneres invaliden el resultat, com és aquest cas. Lamentem que no s’haja consultat a altres entitats de la ciutat, com les associacions de veïnes i veïns, les associacions comercials però tampoc la ciutadania directament”. Per a la plataforma, un govern que creu en la participació ciutadana hauria d’haver trobat ja la manera de fer consultes a la ciutadania de coses tan importants simbòlicament per a les alcoianes i alcoians. Igualment neguen la coherència de l’ús de la ciutat de la infància per aquest canvi: “Fer realment una ciutat per a les xiquetes i els xiquets per a Guanyar Alcoi suposaria canviar els horaris de la ciutat en el seu conjunt, per a que les famílies pogueren gaudir juntes dels serveis que la ciutat els hi proporciona”, indica Sandra Obiol, subratllant que “no s’han parat a pensar que el canvi a qui podria perjudicar més és precisament a les famílies que pateixen situacions laborals precàries, a treballadors i treballadores amb horaris que no permeten acabar la jornada laboral el dia 5 a temps per veure la desfilada amb els fills i filles”.

D’altra banda Guanyar Alcoi assenyala com a molt contradictori que es publicite la Cavalcada com una activitat turística i que no es tinga en compte que això implicarà més afluència de gent que pot fer molt complicada la gestió d’aquestes persones i de la implicació dels alcoians i alcoianes en una tradició tan volguda. Caldria, per a Obiol, “tindre abans que res els suficients informes de protecció civil per exemple per a saber què pot implicar aquest canvi en la gestió de totes les persones que es preveuen que vindran, comprovar que és suficientment segur. Aquests informes no s’han facilitat i per tant entenen que no es tenen”.

Per a la portaveu de la plataforma municipalista, “prendre la decisió de canviar les nostres tradicions per a millorar-les és totalment legítim i raonable. Amb això nosaltres no tenim cap problema. Fins i tot si fora una decisió reflexionada i participada amb la ciutadania i no anara bé, que finalment ens equivocàrem, no ho veuríem malament perquè la gestió, també si es fa bé, té aquestes coses: no sempre s’encerta. Però fer-ho així, amb presses, a dues setmanes de la Cavalcada, sense un procés participatiu real, ens sembla un despropòsit. Sembla com si volgueren equivocar-se aposta. Esperem, pel bé de la ciutat, que el govern del PSOE acabe ja amb aquesta manera de funcionar, Alcoi es mereix que, almenys, es pensen bé les coses. Demanem, en resum, que aquesta decisió s’adopte de forma consensuada, i per a la Cavalcada de 2021”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario