Espacio publicitario

Guanyar demana explicacions de Jordi Martínez pel caos generat en la contaminació de l’aigua potable

La portaveu del grup municipal de Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, ha demanat públicament explicacions al regidor d’Obres Públiques Jordi Martínez, davant “el caos, la desorganització i la manca d’informació en un episodi tan delicat com la contaminació de la xarxa d’aigua potable, que ha generat una gran incertesa i preocupació en gran part de la ciutadania”.  

Va ser ahir dimarts, quan a les 16.55h l’Ajuntament d’Alcoi penjava un missatge a les seues xarxes socials en què alertava el veïnat de “Santa Rosa, Batoi i part alta de l’Eixample” de que l’aigua potable havia patit una filtració i estava contaminada, demanant a la població que no la consumira, ni preparara menjar amb aigua de l’aixeta, ni tan sols la utilitzara per a la higiene personal. A les 22 hores, sense cap altra comunicació durant aquestes cinc hores, es publicava un nou missatge igual d’imprecís i fins i tot contradictori, indicant que s’havia tallat el subministrament als carrers afectats, i demanant que no es consumira l’aigua: quina aigua? La que ja no eixia perquè s’havia tallat el subministrament?

Sandra Obiol indica que “des de la primera alerta, han estat desenes els ciutadans que han publicat a les mateixes xarxes socials les seues preguntes i preocupacions, sense obtindre cap resposta per part dels responsables de l’administració. Hores i hores fins que s’editara el post de Facebook indicant quins eren els carrers afectats, perquè ni tan sols els veïns i veïnes sabíem si entràvem en la zona contaminada per la inconcreció dels missatges. I hem hagut d’esperar fins les 11.30h de hui dimecres, per a que, després d’una allau de queixes, l’Ajuntament penge una carta d’Aqualia, que tampoc aclareix massa sobre l’origen del problema ni la seua solució”.

Obiol continua relatant que “a primera hora de hui dimecres encara no disposem, ni l’oposició ni la ciutadania, de la informació concreta. El telèfon informatiu d’Aqualia no resol els dubtes, l’Ajuntament desinforma des de les xarxes, els usuaris de les xarxes pengen missatges dient que a les seues cases no han tallat l’aigua, i a més ix de color marró. No tenim ni idea de l’origen ni la naturalesa de la filtració, seguim esperant els resultats de l’analítica sobre la potabilitat de l’aigua… Es poden fer les coses pitjor?”.

Ja en desembre de 2016 el subministrament d’aigua potable va tindre el mateix problema: filtracions de terra en el dipòsit de Barxell. Estem a 2020 i el problema s’ha repetit. Guanyar Alcoi demana explicacions al regidor responsable, però sobretot demana compromís amb vetllar de manera conscient i eficient pel servei de l’aigua potable i la seguretat i salut de la ciutadania.

Per a la portaveu de Guanyar, “tornem a trobar-nos amb la realitat de la gestió del govern, que és totalment diferent de la ficció que presenten contínuament a les xarxes i als mitjans. Mentre ens hem cansat de veure estos dies fotos de reunions d’un dispositiu d’emergències que semblen més pròpies del Pentàgon abans d’una operació militar, i perfils personals de polítics fent propaganda descarada del seu suposat sentit de la responsabilitat, en el món real ens trobem que quan arriba una emergència sanitària ningú dóna la cara. I la ciutadania, una vegada més, ens quedem amb la sensació de que ningú governa. Ni l’alcalde ni ningú han donat cap resposta, no han informat mínimament els afectats, ni l’empresa que cada mes ens cobra els rebuts s’ha posat en contacte amb els usuaris, ni la columna de periodistes al servei d’Alcaldia que mantenim amb sous públics contesta a cap missatge. Fins i tot la nova directora de Salut Pública, tan defensada per l’alcalde, s’ha estrenat amb un lamentable silenci. Després de tancar durant hores tots els accessos a la ciutat amb un temporal que no podia haver estat més esperat, ara ens trobem amb un problema de contaminació de la xarxa d’aigua que evidencia que no hi ha ningú al timó. Si no és capaç de complir amb les seues responsabilitats, el regidor d’Obres i Serveis ha de deixar el seu lloc a alguna persona que siga capaç de donar respostes a una situació així, i esperem que les responsabilitats d’Aqualia siguen també depurades, perquè els usuaris paguem preus d’un servei de qualitat i el que està passant està molt lluny de ser-ho”.

Audio de Sandra Obiol.

Espacio Publicitario

Deja un comentario