Espacio publicitario

Per a Guanyar, la jornada informativa sobre les ajudes de la Generalitat al centre és una bona iniciativa però totalment insuficient

Guanyar Alcoi es congratula de que, arran de les lamentables conseqüències de la borrasca Gloria al centre històric de la ciutat, el govern de Toni Francés haja emprés mesures per a començar a solucionar la precària situació en la que es troba. De fet, la plataforma es felicita de que per fi hagen atés a les que han estat sempre una de les seues demandes: enfrontar-se als problemes que generen al Centre els grans propietaris (especialment grans empreses) i que tenen afanys especulatius i no residencials. No obstant això, manifesta en paraules del seu regidor Pablo González: “Aquesta jornada informativa celebrada hui és un bon reflex de la tasca del govern: tot bones paraules i intencions, però es queden a mitges en donar solució a les necessitats de les veïnes i veïns. De fet, simplement el fet de plantejar una jornada així, adreçada a la ciutadania, de matí en dia laborable ja ens sembla una manera de deixar de banda a bona part de la ciutadania implicada”.

No debades, exposa la plataforma, cap membre del govern s’ha quedat a la jornada sencera. Una vegada l’alcalde i el vicepresident segon de la Generalitat, Ruben Martínez Dalmau, han presentat les jornades, han marxat de l’acte. L’exposició i la resposta als dubtes i laments de les veïnes i veïns del Centre s’ha delegat, absolutament, en els tècnics de la Conselleria. Per a Guanyar Alcoi això és una bona mostra de la manca de preocupació real del govern del PSOE per les preocupacions de la ciutadania. De fet, com exposa González, “hem pogut comprovar que la gran majoria de qüestions que preocupen als nostres veïns i veïnes es poden resoldre des de l’Ajuntament, com bé s’ha reiterat al llarg de tota la jornada informativa, en què els tècnics de Conselleria han hagut de repetir vàries vegades que els problemes que se’ls plantejaven corresponia a l’Ajuntament atendre’ls. I és profundament decebedor que cap membre del nostre govern acudira a donar resposta a aquestes preocupacions, que moltes vegades suposen només escoltar i enraonar amb persones que estan molt angoixades per la situació en la que es troben els seus carrers i edificis”.

Arran de les diferents intervencions tant del personal tècnic com de les persones que han intervingut en el torn de preguntes i debat posterior, Guanyar tornarà a proposar que s’implemente una partida d’ajudes a la rehabilitació dels immobles, perquè s’ha tornat a comprovar que fer una rehabilitació seriosa dels edificis suposa un cost econòmic que la gran majoria de residents i petits propietaris no tenen i per al que tampoc troben finançament des de les entitats bancàries. González conclou: “Ja ho diguérem al plenari: una cosa són les competències d’un ajuntament i una altra les seues incumbències, allò que els hauria de preocupar perquè hi depèn el benestar i la seguretat de les persones que viuen a aquesta ciutat. Volem un govern que no es quede a mitges donant respostes a la ciutadania i siga capaç de resoldre els seus problemes, o com a mínim acompanyar als ciutadans en la seua resolució. Volem un Alcoi en el que, totes i tots, puguem viure bé”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario