Espacio publicitario

Sandra Obiol: “Hem de ser una capital cultural inclusiva”

Per a la plataforma municipalista la cultura és una eina fonamental per a teixir vincles entre la població sobre la base de la seua diversitat així com un recurs d’acompanyament al tractament de malalties que afecten a la percepció de la realitat i la memòria. Segons la portaveu de la plataforma Sandra Obiol: “totes les persones han de tindre la possibilitat de gaudir dels recursos culturals de la ciutat, també aquelles persones que pateixen Alzheimer o demència i per suposat les persones que les cuiden i atenen diàriament. La bona notícia de ser capital cultural hauria de ser igualment compartida per totes les persones d’aquesta ciutat”.

Per eixe motiu Guanyar Alcoi demanarà en el proper plenari que des de la Regidoria de Cultura es promoga el disseny d’un programa específic d’activitats per a persones amb alzheimer o altres demències de grau lleu o moderat i per a les persones que les cuiden. L’art és present en la nostra ciutat d’una manera intensa, són molts els espais expositius d’Alcoi i que tenen una diversa activitat. Cal, per a Guanyar, que eixa activitat puga arribar a tothom i per a d’això cal fer activitats específiques a persones que necessiten altres maneres d’accedir a l’art.

A més a més, Guanyar demanarà també que una vegada dissenyat aquest programa específic puga ser publicitat entre la població d’Alcoi i comarca a través de la societat civil per tal de poder arribar al màxim nombre de persones possible. Perquè, com assenyala Obiol: “és tan bona noticia poder ser capital cultural del País Valencià que no ens ho podem quedar unes poques persones, això ha de ser extensiu a totes i tots els veïns de la ciutat. Hem de ser una capital cultural inclusiva”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario