Espacio publicitario

Guanyar Alcoi ha traslladat a la diputada d’Unides Podem Estefanía Blanes la preocupació de moltes famílies, especialment de classe treballadora, per fer front al lloguer dels pisos dels seus fills i filles en les poblacions on cursen estudis universitaris. Tal i com exposa Sandra Obiol, regidora de la plataforma municipalista: “ens ha arribat la profunda preocupació de moltes famílies que han vist els seus ingressos molt minvats en aquesta crisi però que tot i així es veuen desprotegides davant de la necessitat de continuar pagant un lloguer que a més a més no estan utilitzant. I així ho hem traslladat a la nostra diputada Estefania Blanes per a que puga consultar i fer propostes al respecte”.

Segons estudis realitzats abans d’aquesta crisi generada per la Covid-19 hi ha una infrarepresentació dels fills/es de famílies de baix nivell educatiu i professional a les universitats valencianes representant només 4 de cada 10 estudiants[1]. Per a la plataforma municipalista previndre mesures per a evitar que aquesta desigualtat s’incremente és fonamental i fer front a aquests pagaments és un element important. Segons explica Blanes: “Estem treballant al grup parlamentari de les Corts en diferents línies; d’una banda, estic en contacte amb responsables de la Conselleria d’Habitatge, que ja fa dies que cerquen solucions per al problema. Una d’elles podria passar pel Ministeri de Consum, a càrrec del nostre company d’Izquierda Unida Alberto Garzón, i en aquesta línia també estem en contacte amb el seu equip per atendre aquestes necessitats. És molt important en aquests moments que les diferents administracions es coordinen, i més a l’hora de fer front a problemes puntuals que són de gran transcendència per a les economies domèstiques, perquè les premisses tant del govern autonòmic com de l’executiu central són ben clares: ningú pot quedar enrere a aquesta crisi”.

A més a més, conscients de les escasses competències que té l’Ajuntament d’Alcoi en aquesta àrea Obiol demana una vegada més que manifeste el govern municipal la voluntat ferma de contribuir a millorar la vida de les veïnes i veïns d’Alcoi: “pensem que des de l’Administració local es poden fer moltíssimes coses. Un tema fonamental seria fer servir el recent creat Observatori de l’Habitatge i els seus recursos personals, juntament amb la Regidoria de Joventut per a conéixer ràpidament quants joves alcoians estan en la circumstància de no poder fer front a aquest pagament. Però també identificar quants llogaters i llogateres alcoians estan en un moment delicat per no poder obtindre les rendes que els pisos d’estudiants que hi ha a Alcoi. Només coneixent la realitat a la que ens enfrontem podrem respondre millor als problemes reals de les persones.”

 

Espacio Publicitario

Deja un comentario