Sandra Obiol: “No farem tornar a les persones que han faltat, però ajudaria a unes famílies que han patit massa i que en molts casos tindran complicat assumir el cost en advocats i tràmits”

 

La plataforma municipalista Guanyar Alcoi presentarà una moció al proper ple municipal per reclamar que l’Ajuntament d’Alcoi assumisca els costos derivats del procés legal que han encetat els familiars del geriàtric d’Oliver, i que a més els cedisca un dels locals municipals per al desenvolupament de les seues activitats. En paraules de la portaveu del grup municipal de Guanyar, Sandra Obiol, “aquestes famílies han patit molt, massa; com ells mateixos diuen i com és evident, han estat protagonistes d’un dels fets més greus que han passat mai a la història d’Alcoi. I ja no podrem tornar-los als seus éssers estimats que han faltat. Però és obligació de les institucions estar amb els seus ciutadans i ciutadanes, i procurar-los allò que necessiten. A més, probablement algunes de les famílies afectades tindran molt difícil en les actuals circumstàncies assumir el cost en advocats i tràmits que pot derivar-se d’un procés legal així, de manera que el Consistori els podria proporcionar aquesta cobertura que garantisca que podran fer valdre els seus drets”.

Obiol ha subratllat que facilitar els recursos a aquest col·lectiu, que recentment han donat a conèixer la creació d’una associació d’afectats, és un deute de la institució: “Els propis familiars han deixat ben clar que al llarg d’aquest procés tan dur s’han sentit desemparats i oblidats per les institucions públiques. Per tant, hem de pal·liar aquesta manca d’interés o d’empatia que els responsables de conselleries i de l’Ajuntament han mostrat. No recolzar-los en uns moments tan luctuosos va ser molt greu; no recolzar-los ara seria cruel”.

Deja un comentario