Espacio publicitario

Compromís califica d’annus horribilis per als pobles alacantins el primer any de de Carlos Mazón com a president de la institució provincial, període marcat pels 10 mesos de retard en la concessió d’ajudes contra la DANA, la nul·la gestió del fons de cooperació de la Generalitat, la baixa execució del pressupost de l’ens, una clara falta de resposta ràpida contra la COVID-19 i la voluntat de Mazón de reconstruir el zaplanisme.

11 de juliol de 2020

Doble aniversari per al president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón. Aquest cap de setmana es compleixen 10 mesos des del seu primer anunci d’ajudes milionàries per a pal·liar els efectes de la Depressió Atmosfèrica en Nivells Alts (DANA) a la Vega Baixa i un any des del seu nomenament com a president de la institució, període marcat per una clara mala gestió producte de l’acompliment de Mazón a convertir-se en màxim líder del seu partit i ressuscitar el zaplanismo i les seues formes.

Compromís, a través del seu portaveu en la institució, Gerard Fullana, considera la no existència de les ajudes promeses a la Vega Baixa com un paradigma de la gestió de Mazón, embolicada en constants anuncis i campanyes encobertes des que al juliol de 2019 fóra nomenat president amb els vots de Ciutadans.

“Fa ja 10 mesos que va succeir la catastrofe de la DANA, i, tot seguit, el presidente de la Diputació -con vídeos, fotos i altra publicitat- va prometre ajudes milionàries, i va atacar i va criticar a totes les administracions que es van bolcar amb la Vega Baixa. Deu mesos després és l’única administració que no ha aprovat per ple aquestes ajudes contra la DANA. Podem parlar també del Fons de Cooperació, l’única província en la qual els municipis segueixen sense gaudir d’ell; podem parlar de la baixa execució pressupostària, podem parlar de moltíssimes coses que resumeixen un any negre, molt difícil per als municipis, amb els quals la Diputació no ha estat a l’altura”, ha assenyalat Fullana.

Per a la coalició, els últims 12 mesos de la Diputació d’Alacant són una representació del poder més estèril. Mazón i el seu equip han desenvolupat una autèntica política virtual, més pendents de l’anunci i l’escenificació que del treball real sobre el terreny.

Així, l’absència de Mazón en les reunions del Fons de Cooperació de Generalitat i resta de diputacions valencianes ha suposat un greuge comparatiu multimilionari per als pobles d’Alacant respecte als de les altres dues províncies. A això cal sumar la menor quantia del paquet d’ajudes per a pal·liar  els efectes de la pandèmia del Covid-19.

L’absoluta ineficiència i falta d’imaginació en matèria de gestió turística no ha passat  més enllà d’una subvenció a dit a la patronal hotelera de 367.000 euros per a una campanya publicitària que hauria d’haver realitzat un patronat de turisme al qual no se’l coneix cap gestió al llarg de l’any.

Tornada del zaplanisme, adéu a la transparència

El retorn de Carlos Mazón a la política ha suposat la tornada de velles glòries del primer govern d’Eduardo Zaplana a la Diputació alacantina, ressorgir que es desenvolupa en paral·lel a una degradació de la transparència aconseguida en la Diputació durant la legislatura anterior. Des de la seua arribada a la presidència, els grans paquets de subvencions s’atorgaran per decret del president o junta de govern sense necessitat d’informar l’oposició en comissió informativa, la qual s’assabentaria a posteriori de la seua aprovació sense dret a intervenció.

A aquest fet s’uneix l’obcecació també per no lliurar a Intervenció les factures com han fet la resta de grups polítics per a poder acreditar la legalitat de les transferències dels diputats populars a  l as comptes del Partit Popular, que en els últims sis anys ascendeix a 703.000 euros.

Espacio Publicitario

Deja un comentario