Espacio publicitario

González: «l’objectiu final és el benestar de totes les persones i això passa per aconseguir carrers amb trànsit calmat i respectuós.»

 

Guanyar proposa voreres segures per a vianants i calçades pacificades per a afavorir les mobilitats sostenibles

A les propostes fetes per a la nova ordenança de trànsit de l’Ajuntament d’Alcoi Guanyar Alcoi vol reservar les voreres com un espai de tranquil·litat per als vianants i per tant que els vehicles de mobilitat personal i bicicletes circulen per la calçada com a norma general quan no existisquen vies ciclistes condicionades. 

També planteja més controls del soroll dels vehicles de motor i la creació d’un registre de vehicles de mobilitat personal i bicicletes per tal d’avaluar l’ús d’estos vehicles i afavorir la recuperació d’un vehicle que puga haver estat furtat o extraviat.

Ja en setembre de 2018 Guanyar Alcoi va instar al govern a desenvolupar una normativa de mobilitat per a regular l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) com els patinets o també bicicletes i així donar solució al buit normatiu existent. El govern del PSOE ha tardat quasi dos anys en presentar un esborrany als grups. Des de la plataforma ciutadana s’han presentat diverses modificacions a l’ordenança presentada pel govern, totes en la línia d’afavorir l’ús de les mobilitats sostenibles sense perjudicar els vianants.

S’ha proposat que en compte de permetre aparcar motocicletes i ciclomotors damunt de les voreres es delimiten més zones d’aparcament a la calçada allà on es considere necessari i no s’ocupe espai per a vianants. «D’una altra manera les voreres més amples amb més espai per a caminar acaben sent ocupades per vehicles aparcats i es veu reduït el seu ample i espai per als vianants», segons Pablo González regidor de Guanyar Alcoi.

Respecte a la circulació de VMP i bicicletes per damunt de les voreres des de Guanyar Alcoi es mostren contraris a esta i plantegen que circulen per la calçada com a norma general quan no existisquen vies ciclistes condicionades. Consideren que la circulació de vehicles a les voreres, encara que es vulga limitar la velocitat, introduiria intranquil·litats, molèsties i pertorbacions a les dinàmiques dels vianants a les voreres i propiciaria accidents. «Entenem que les voreres han de ser un espai de tranquil·litat i seguretat exclusiu per als vianants. De la mateixa manera creiem que s’han d’aconseguir unes calçades més pacificades per a facilitar l’ús de les mobilitats més sostenibles. Les persones que conduïxen cotxes s’han de conscienciar que el cotxe s’ha de gastar amb moderació i amb respecte cap a la resta de vehicles més sostenibles i beneficiosos per al conjunt de la ciutadania” afirma González.

Des de la formació d’esquerres plantegen que per a fomentar l’ús de mobilitats sostenibles s’han de garantir alternatives pacificades per a totes les rutes i demanen la introducció de vies ciclistes als carrers on el tràfic tendix a ser major i amb més velocitat.

Seguint la línia d’aconseguir una ciutat més respectuosa, tal com ja havien sol·licitat anteriorment, des de Guanyar Alcoi demanen que s’adquirisquen sonòmetres perquè la policia local, amb la formació necessària, puga realitzar controls respecte als límits del soroll dels vehicles de motor i garantir que els límits de soroll es mantenen dintre dels adequats.

A banda, per tal d’avaluar l’ús dels VMP i bicicletes, evitar el comerç il·legal i afavorir la recuperació d’un vehicle furtat o extraviat la plataforma ciutadana planteja la creació d’un registre local de VMP i bicicletes i que Alcoi s’adherisca a registres a escala nacional de bicicletes que faciliten trobar i recuperar bicis desaparegudes. Es planteja que el registre siga obligatori per a aquells vehicles que estiguen destinats a desenvolupar una activitat d’explotació econòmica i voluntari però recomanable per als vehicles d’ús particular.

«En definitiva, l’objectiu final de les regulacions com esta que s’està treballant ara ha de ser pacificar el tràfic i aconseguir unes vies amb trànsit calmat i respectuós. Sabem que la circulació de vehicles com patinets per la calçada pot semblar perillós per als seus usuaris i molest per als qui circulen en cotxe però creiem que com més ús de les calçades es faça per part dels vehicles alternatius al cotxe més segures seran en la mesura que es pacifiquen i tota la ciutadania guanyarà.»

Espacio Publicitario

Deja un comentario