Espacio publicitario

A Alcoi hi ha espais històrics per a la cultura de la ciutat tancats des de fa mesos

Després de tants mesos tancats els treballadors/es d’estos negocis estan davant d’una situació molt complicada.

A l’octubre i com a declaració institucional, és a dir amb el suport de tots els grups del consistori, l’Ajuntament d’Alcoi va aprovar donar suport als establiments que per ser considerats d’oci nocturn s’havia ordenat el seu tancament. El primer punt d’acord deia:

Es procedisca a l’estudi i posterior modificació de la normativa local i/o autonòmica, si és el cas, per permetre, a través d’una Declaració Responsable, la concessió de llicències extraordinàries i temporals com a bar i/o cafeteria als locals d’oci nocturn per tal de poder desenvolupar la nostra activitat en aquestes circumstàncies excepcionals a la protecció d’una doble llicència i que les mateixes puguen ser concedides d’una forma àgil, minimitzant els processos administratius i contribuint al manteniment de l’activitat econòmica i de l’ocupació en el sector.”

A hores d’ara no tenim cap informació respecte a l’acompliment d’este punt i, el que és pitjor, sembla que tampoc estos establiments. Per eixe motiu Guanyar preguntarà al govern per l’estat d’acompliment d’este acord de plenari i per la possibilitat d’implementar ajudes específiques per al sector des de l’Ajuntament d’Alcoi. Per al regidor de la plataforma municipalista, Pablo González: «a Alcoi són un sector molt menut i específic, amb problemàtiques pròpies però que, en alguns casos, han servit de motor cultural de la ciutat. No els podem oblidar, per la seua tasca cultural però per damunt de tot perquè estem parlant de molts mesos de tancament acumulats i la seua situació econòmica ha de ser atesa, necessàriament. Un govern que no deixa a ningú arrere és això, un govern que atén a tots i cadascun dels seus ciutadans i ciutadanes.

Espacio Publicitario

Deja un comentario