Espacio publicitario

La coalició valencianista anuncia la seua abstenció en la modificació de crèdit plantejada a la Diputació d’Alacant i que ha estat anunciada com un pla inversor milionari quan no passa de ser el pagament d’un deute adquirit amb els municipis al llarg del 2020.

24 de novembre de 2020

Reunió de Compromís i Ciudadanos per a orquestrar un vot conjunt a favor de les esmeses presentades pels valencianistes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). El representant valencianista i portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, li ha mostrat al seu homòleg de C’s en la institució , Javier Gutiérrez, i a César Martínez, secretari d’organització de C’s, les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat presentades per Compromís amb la finalitat que la formació de centre dreta es sume a les reivindicacions històriques de les comarques alacantines al govern de l’Estat.

Fullana ha demanat a Gutiérrez que els diputats i diputades alacantines de la seua formació voten a favor d’unes esmenes que busquen un increment de la inversió en matèria de mobilitat en tot el sud de la Comunitat Valenciana. Aquestes esmenes contemplen el Tren de la Costa, el desdoblament de la N332 al seu pas per Torrevella, la línia de tren entre Alacant-Múrcia, la línia Alcoi-Xàtiva i l’impuls de la connexió ferroviària amb l’aeroport d’Elx-Alacant.

Fullana li ha transmès a Gutiérrez que les negociacions respecte a les connexions d’Alcoi-Xàtiva i de l’aeroport estan prou avançades i sols manca una última espenta en les conversacions dutes a terme entre Compromís i el govern de Moncloa.

Abstenció a la Diputació

Per altra banda, el portaveu valencianista ha anunciat la seua abstenció en el plenari extraordinari convocat per a demà a la institució. Fullana ha qualificat la modificació milionària de crèdit plantejada per sorpresa per part de C’s i PP com a “l’anunci d’un pla de marketing més”. “Del que estem parlant ací no és d’un pla nou d’inversió, més bé parlem de pagar un deute de la institució amb els municipis de més de 30 milions, acord ja anunciat al desembre de 2019. El proper dia 16 de desembre, quan es vote el pla, sols votarem a favor si es manté la mateixa proporcionalitat del decàleg pactat l’última setmana de novembre de 2019”, ha manifestat Fullana.

Compromís ha valorat positivament en tot cas que amb la tramitació d’este acord comence a complir-se el pacte de pressupostos que va signar l’equip de govern i la coalició al desembre de 2019, tot i que ha advertit que encara queden punts pendents.

Compromís presenta a C’s sus enmiendas a los PGE para que se sumen a las reivindicaciones alicantinas

La coalición valencianista anuncia su abstención en la modificación de crédito planteada en la Diputación de Alicante y que ha sido anunciada como un plan inversor millonario cuando no pasa de ser el pago de una deuda adquirida con los municipios a lo largo del 2020

Espacio Publicitario

Deja un comentario