Espacio publicitario

La PAH convoca una concentració en les seus del PSOE i del BBVA el dimecres 2 de desembre per a condemnar que BBVA-Divarian planeja desnonar a 94 persones i exigir una solució per a aquestes famílies i que no es demore més el decret de paralització dels desnonaments. Partirem de la seu del PSOE a les 10,30 h i acabarem la marxa en la seu del BBVA. Ara més que mai, hi ha vides en joc i les administracions no poden mirar cap a un altre costat quan cada dia es produeixen 162 desnonaments en l’Estat Espanyol.
Fa 4 una setmana es van posar en contacte amb la PAH famílies que viuen als carrers Sant Sebastià, 198 i Argila, 99B de LA POBLA DE VALLBONA, comunicant-nos que BBVA – Divarian havien instat el desnonament de totes elles del seu habitatge habitual el dia 9 de desembre, deixant-les al carrer durant la pandèmia de la COVID-19.
Temps arrere estaven pagant un lloguer a una persona, pel que sembla vinculat a la promotora que ja estava embargada per l’actual propietària BBVA-Divarian, que rebia quantitats sense declarar i sense contracte legal. Això ha portat al Jutjat a no reconéixer el seu dret a continuar vivint en elles. Davant la falta d’atenció als immobles buits per part de BBVA-Divarian, altres famílies van ocupar alguns pisos.
Varem acompanyar les famílies a presentar un escrit al Jutjat perquè es paralitze el desnonament, que està fixat el dia 9 de desembre de 2020 i, ahir mateix, a sol·licitar advocat d’ofici per als qui no ho tenen.
Davant la gravetat, ens hem reunit amb l’alcaldia de La Pobla i instat a la Conselleria tant a paralitzar el desnonament com a buscar alternativa residencial, incloent la possibilitat de compra per part de la GVA per mitjà del decret de retracte a favor de les administracions Públiques. Hem trobat preocupació i sensibilitat d’aquestes institucions, que esperem que es traduïsca en fets concrets.
També, la PAH ha instat a Divarian i al BBVA a una reunió urgent, on, amb la presència de les representants de les famílies i de la PAH, es paralitze el desnonament i es proporcione a totes les famílies una alternativa residencial. A pesar que moltes famílies porten vivint allí des de fa anys amb contracte de lloguer, BBVA va vendre els habitatges al fons Divarian(nova empresa en la qual té el 20% de les accions BBVA i el 80% el fons Cerberus) i va mantindre la propietat d’algun pis. L’empresa Haja Real gestiona els habitatges. Tant BBVA, com Divarian i Haja Real han decidit continuar amb el desnonament.
Malgrat els certificats de vulnerabilitat de moltes famílies i d’estar al corrent de la situació i història dels blocs, el Jutjat va comunicar ahir que no anava a parar els desnonaments.
Com a conseqüència, la PAH ha convocat dues concentracions en un mateix acte. Ens reunirem les 10,30 h en la seu del PSOE, en l’Avinguda de l’Oest, 48 des d’on ens dirigirem a la seu del BBVA, en C/Don Joan d’Àustria -cantó Pascual i Genís-, on finalitzarà la marxa. De camí, farem una parada en la Plaça de l’Ajuntament per a recordar-los a tots els partits polítics i l’alcaldia que ningú va donar suport a la nostra proposta de paralització dels desnonaments presentada el 21/09/2020, i que encara són a temps d’evitar que centenars de famílies dormen al carrer durant la pandèmia.
Aquesta situació, que es repeteix quasi tots els dies, demostren que hi ha desnonaments i que és una fal·làcia el que s’hagen acabat, bé al contrari, a vegades, com hui mateix al carrer Quart de València amb una virulència repressiva antidemocràtica -tenim pendent l’abolició de la Llei Mordassa- i que mostra la falta de sensibilitat social de les administracions.
Per això amb aquesta acció exigim:
– la paralització del desnonaments dels habitatges de l’Ermita de La Pobla de Vallbona i la cerca d’una alternativa residencial,
– l’aprovació urgent d’un Decret del Govern que paralitze tots els desnonaments de famílies sense alternativa residencial, de bona fe, i en habitatges de grans tenedors, així com mesures especials d’ampliació del parc públic davant la greu emergència residencial.
Sí que es pot¡

Espacio Publicitario

Deja un comentario