Espacio publicitario

Amnistia Internacional ha presentat un informe on afirma que a les residències de majors de Madrid i Catalunya s’han produït almenys 5 violacions dels drets humans.

La comissió especial sobre Domus Vi encara no ha sigut convocada pel govern municipal

Arran de la publicació per part d’Amnistia Internacional de l’informe Abandonadas a su suerte: La desprotección y discriminación de las personas mayores en residencias durante la pandemia COVID19 en España Guanyar Alcoi preguntarà en plenari per la situació en Domus Vi al temps que ha tornaà a reclamar la comissió especial sobre aquesta residència que va ser proposada per la plataforma i acceptada pel govern abans d’estiu. La regidora Sandra Obiol assenyala: “l’informe d’Aministia Internacional assenyala que en les residències que han investigat hi veuen indicis de que han sigut violats el dret a la salut, a la vida, al dret a la vida privada i familiar i al dret a tindre una mort digna. A més a més d’haver sigut un cas clar de discriminació a la gent major. I nosaltres, simplement, volem saber si el mateix ha passat a Alcoi al geriàtric d’Oliver.”

La plataforma preguntarà al plenari del 4 de desembre sobre la situació actual de Domus Vi i sobre els canvis que s’han produït en el protocol d’actuació en aquesta segona onada. També plantejarà preguntes respecte l’avanç de les negociacions en la reversió a la xarxa pública de la residència així com l’actual situació al Preventori. També tornarà a preguntar al govern municipal per la convocatòria de la comissió especial dedicada als fets ocorreguts a Domus Vi durant la primera onada de la Covid-19.  

Espacio Publicitario

Deja un comentario