Espacio publicitario

Las XXII Jornadas libertarias de CGT València se han iniciado el lunes 21 de diciembre con una entrevista por videoconferencia al lingüista, filósofo y activista Noam Chomsky retransmitida a través de las redes sociales de la organización anarcosindicalista.

 

Noam Chomsky, lingüista, filósofo y activista ha sido el encargado de iniciar las XXII Jornadas libertarias de CGT València con una entrevista realizada por la organización anarcosindicalista, en la que ha abordado distintos aspectos de la sociedad actual. El veterano pensador norteaméricano ha demostrado que se mantiene lucido a sus 92 años recién cumplidos, sigue dando clases y mantiene reuniones periódicas con otros lingüistas de diferentes partes del mundo, tal y como el mismo Chomsky explica en la entrevista, a la vez que afirma que “nunca ha abandonado su activismo social desde que tenía 10 u 11 años”.

Este año las Jornadas libertarias de CGT València cumplen 22 años y pretenden reflexionar acerca del apoyo mutuo como pilar para edificar una nueva sociedad, cuestionado sobre este punto, Noam Chomsky afirma que “Kropotkin tenía razón” y pone como ejemplo “la reacción humana espontánea” que se ha dado en diferentes lugares durante la pandemia de COVID19 con “gente ayudándose mutuamente y trabajando conjuntamente para sobrellevar la situación”, a pesar de “las estructuras diseñadas para socavarla”. Chomsky también apuesta por los sindicatos como una herramienta para hacer frente al “sector minúsculo de la población” que ha aumentado sus beneficios, mientras “la enorme mayoría se ha estancado o descendido en sus recursos”.

Noam Chomsky califica  como “catástrofe” lo ocurrido este verano en Europa con la pandemia “querían disfrutar de las playas españolas o esquiar en los Alpes” se explaya el lingüista, además destaca que “la crisis más severa a la que nos enfrentamos es la medioambiental,  mucho más que la pandemia”, ya que según el pensador estadounidense “no hay marcha atrás, las capas de hielo se están derritiendo, no las podemos arreglar” y opina que “nos quedan un par de décadas para intentar superarlo y si no aprovechamos la oportunidad la especie humana estará acabada”.

El final de la entrevista es un llamamiento a la acción por parte de Noam Chomsky “es posible, está a nuestro alcance hacer un mundo mejor, pero tenemos que hacerlo”.

 

Noam Chomsky dóna el tret d’eixida a les Jornades llibertàries de CGT València

Les XXII Jornades llibertàries de CGT València s’han iniciat el dilluns 21 de desembre amb una entrevista per videoconferència al lingüista, filòsof i activista Noam Chomsky retransmesa a través de les xarxes socials de l’organització anarcosindicalista.

Noam Chomsky, lingüista, filòsof i activista ha sigut l’encarregat d’iniciar les XXII Jornades llibertàries de CGT València amb una entrevista realitzada per l’organització anarcosindicalista, en la qual ha abordat diferents aspectes de la societat actual. El veterà pensador nord-americà ha demostrat que es manté lluït als seus 92 anys recentment complits, continua fent classes i manté reunions periòdiques amb altres lingüistes de diferents parts del món, tal com el mateix Chomsky explica en l’entrevista, alhora que afirma que “mai ha abandonat el seu activisme social des que tenia 10 o 11 anys”.

Enguany les Jornades llibertàries de CGT València compleixen 22 anys i pretenen reflexionar sobre el suport mutu com a pilar per a edificar una nova societat, qüestionat sobre aquest punt, Noam Chomsky afirma que “Kropotkin tenia raó” i posa com a exemple “la reacció humana espontània” que s’ha donat en diferents llocs durant la pandèmia de COVID19 amb “gent ajudant-se mútuament i treballant conjuntament per a suportar la situació”, malgrat “les estructures dissenyades per a soscavar-la”. Chomsky també aposta pels sindicats com una eina per a fer front al “sector minúscul de la població” que ha augmentat els seus beneficis, mentre “l’enorme majoria s’ha estancat o descendit en els seus recursos”.

Noam Chomsky qualifica com a “catàstrofe” l’ocorregut aquest estiu a Europa amb la pandèmia “volien gaudir de les platges espanyoles o esquiar als Alps” s’esplaia el lingüista, a més destaca que “la crisi més severa a la qual ens enfrontem és la mediambiental, molt més que la pandèmia”, ja que segons el pensador estatunidenc “no hi ha marxa arrere, les capes de gel s’estan fonent, no les podem arreglar” i opina que “ens queden un parell de dècades per a intentar superar-lo i si no aprofitem l’oportunitat l’espècie humana estarà acabada”.

El final de l’entrevista és una crida a l’acció per part de Noam Chomsky “és possible, està al nostre abast fer un món millor, però hem de fer-lo”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario