Espacio publicitario

Les organitzacions denuncien que la Diputació ha actuat
«d’esquena a la ciutadania» en el projecte del camí de Montcada

La infraestructura està prevista en un dels punts «més crítics» de la
carretera, per on creuen centenars d’escolars i familiars cada dia

València, 28 de febrer de 2021.
Les associacions de veïns i veïnes de Benifaraig, Poble Nou i Borbotó, amb el suport del col·lectiu Per l’Horta, han demanat, en un manifest que s’ha fet públic hui, que la Diputació de València detinga la construcció de la rotonda nord de Benifaraig, que forma part del seu pla d’actuacions en la carretera CV-315 (camí de Montcada). Per l’Horta ha organitzat aquest matí un acte de protesta contra el projecte de la Diputació, en el transcurs del qual s’ha penjat una pancarta reivindicativa a prop de la zona on està prevista la construcció de la rotonda.
En el manifest elaborat per les associacions de veïns i veïnes i Per l’Horta, es denuncia que el projecte de la Diputació s’ha desenvolupat «d’esquena a la ciutadania», sense escoltar les seues «preocupacions i necessitats». El text demana «l’obertura d’un procés autèntic de participació ciutadana» que tinga en compte les propostes del veïnat i prenga
en consideració «diferents alternatives».
En el manifest, es mostra la preocupació per la imminent construcció de la rotonda nord de Benifaraig que ha anunciat la Diputació, que «condicionaria la totalitat de les actuacions en el camí de Montcada». Aquesta infraestructura suposa l’expropiació de més de 2200 m2 de l’horta de València, un espai protegit per la Llei 5/2018.

El text denuncia que la rotonda està projectada en un dels punts «més crítics del camí de Montcada, per on creuen centenars de xiquets fins a quatre voltes al dia acompanyats de familiars per accedir al col·legi». El veïnat de Benifaraig es pregunta per què no s’ha valorat fer-la «davant del cementeri com s’ha reclamat des de fa anys».
Les associacions veïnals i Per l’Horta subratllen en el manifest que la «prioritat absoluta» de les actuacions de la Diputació en el camí de Montcada hauria de ser «la pacificació del trànsit» en lloc d’una «suposada necessitat d’incrementar la fluïdesa de la circulació de vehicles motoritzats», la qual sembla afavorir el projecte amb la inclusió
de diferents rotondes. El text destaca que una via pacificada faria innecessari el mur protector instal·lat a Benifaraig, la retirada del qual es demana que siga immediata.
El document defensa la mobilitat sostenible (a peu, en bicicleta) i la protecció de l’horta. La combinació d’aquestes dues demandes es podria aconseguir amb «la utilització preferent de camins ja existents, reservant-los per a usos agraris i el pas de vianants i
ciclistes».

Espacio Publicitario

Deja un comentario