Espacio publicitario

*   Maria Àngels Francés, doctora i professora de filologia catalana a la Universitat d’Alacant, ens apropa l’obra de Mercè Rodoreda

*   El centre oferirà una exposició sobre dones invisibilitzades de la història, de la mà de l’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere

A més de les activitats a l’aula, algunes d’elles proposades pel CEFIRE i l’Ajuntament d’Alcoi, i el seguiment significatiu de la vaga per part de l’alumnat, l’IES Andreu Sempere ha organitzat una xerrada en col·laboració amb la Universitat d’Alacant. Maria Àngels Francés, professora i doctora de filologia catalana, ens va apropar l’obra de Mercè Rodoreda a través de la seua biografia.

L’obra de Rodoreda, autora de “La plaça del Diamant” i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, és, per a Francés, “provocadora i exigent” alhora. Una literatura que parteix dels sons i de les lletres, des d’allò aparentment més insignificant fins a la composició final. Una trajectòria literària pròpia d’una biografia marcada per la guerra i l’exili.

Les i els alumnes de 2n de batxillerat van gaudir d’una activitat que complementa el seu aprenentatge a l’aula i van aprofitar per tenir un primer contacte amb la docència universitària.

A més, per a després de les vacances de primavera, perquè a l’Andreu Sempere tot l’any es 8 de març, hem programat una exposició en col·laboració amb l’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere de la UA. Catorze panells que fan un repàs per la vida i obra de dotze dones “invisibilitzades” a la nostra història del segle XIX i XX. “Spanish women on the rise” (Dones per al desenvolupament) és un crit reivindicatiu des del passat per impulsar les dones del futur (les nostres alumnes) a ocupar el lloc que els correspon.

A l’exposició estudiarem la vida i l’obra d’Ángela Ruiz, pedagoga; Carmen Dauset, ballaora; Cecilia Böhl de Faber, escriptora; Clara Campoamor, política; Clotilde Cerdà, música; Concepcion Arenal, pensadora, poetessa i dramaturga; Dolores Ibárruri, política i activista; Federica Monseny, ministra; Isabel Oyarzábal, escriptora, diplomàtica i actriu; Mariana de Pineda, lluitadora per la llibertat; Matilde Ucela, arquitecta; i Teresa Claramunt, llibertària

IES Andreu Sempere d’Alcoi

Alcoi, a 10 de març de 2021

Espacio Publicitario

Deja un comentario