Fa temps que em volta pel cap si els alcoians estarem en venda. Si els nostres governants, ara els del PSOE però abans els del PP (malauradament massa pareguts a moltes coses) no ens estan oferint al millor postor. Si no serem una moneda d’intercanvi per aconseguir els seus propis interessos, individuals i de partit. És que no trobe cap altra resposta a la seua pràctica d’anunciar grans projectes que amb idèntica velocitat amb la que els anuncien es queden en el no-res.

Ara amb el campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant ens trobem al davant d’un exemple claríssim. S’anuncia a bombo i plateret un nou campus a la ciutat. Un campus que per a l’alcalde Antonio Francés ens convertiria en una ciutat universitària d’alt nivell, ens permetria «dinamitzar la ciutat des del punt de vista econòmic i d’innovació» i aportaria «valor, capacitat d’atracció i capitalitat», que esta paraula els agrada molt.

Però a este anunci se li oferixen aules menudes, abarrotades, insuficients per al volum de l’estudiantat, a les que no poden accedir amb ascensor. Sense cap biblioteca o sala d’estudi i sense les facilitats que tenen la resta de campus. I ara, després d’anys de patir per fer una carrera en pitjors condicions que els seus companys al campus de Sant Vicent del Raspeig els anuncien que no la podran acabar a Alcoi. I segurament, donades les característiques del seu alumnat sobretot en disposició de temps per raons personals i laborals, ho tindran difícil per a acabar-la fora de la ciutat. És inconcebible que un govern que ha defensat la presència de la UA a la ciutat i s’ha vanagloriat de la seua bona gestió després no oferisca una suficient inversió, de diners i esforços, i deixe a les estudiants tirades, sense més resposta que un bus per a baixar a Alacant. I damunt excusant que serà només en moments puntuals els que han de baixar a Alacant quan la realitat és que entre assignatures obligatòries i optatives, reunions amb el professorat, reunions de treball de final de grau i exàmens han d’estar baixant durant tot el curs.

Per què ho fan? No saben més i és una mostra de la seua incompetència? O potser és que els alcoians ens hem convertit per a ells en una moneda de canvi per aconseguir interessos personals i partidistes? Que tindre el campus de la UA pot resultat beneficiós per a guanyar unes eleccions? Doncs bé, ho fem i en presumim i després ja veurem. Total, d’ací a que hi haja unes noves eleccions la gent no se’n recordarà, han de pensar.

I això ho vegem ara en la UA però ho hem vist amb moltíssims altres projectes: Rodes, la reconversió de la Colònia D’aviació, un centre d’interpretació al Molinar, el turisme com a revulsiu econòmic, grans beneficis per a la ciutadania amb la Smart City i així una i una altra promesa que una vegada anunciada s’esvaïx en l’aire o es posposa eternament perquè no respon a l’objectiu de millorar la vida col·lectiva, sinó la seua pròpia. Demanem que, si realment es creu en açò, l’Ajuntament faça els esforços necessaris perquè es puguen acabar estos estudis a Alcoi i este no siga el principi del fi del campus d’Alcoi de la UA amb tots els perjudicis que suposaria per a Alcoi.

Deja un comentario