Espacio publicitario

Expose:  

En relació al canvi de criteri per accedir a la prova d’idiomes de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, que enguany s’ha modificat, dient el següent:  

Us informem que l’adjudicació de places de la JQCV no serà per ordre de registre, sinó per SORTEIG DE LES SOL·LICITUDS PRESENTADES.

La JQCV establirà un procediment de preinscripció telemàtica a través de la pàgina web de la JQCV. Les persones interessades ompliran un formulari en el qual triaran el nivell i la localitat on volen realitzar la prova. Solament es podrà fer la preinscripció en un únic nivell i localitat. La preinscripció està limitada a un únic nivell i seu, per persona.

Distribució de places de C1 per comarques:

Es distribuiran de la manera següent: a les comarques d’Alacant es convocaran 3.300 places a 8 seus: Alacant (800), Alcoi (400), Benidorm (300), Dénia (400), Elda (300), Elx (500), Orihuela (300) i Villena (300).

En el cas de les comarques de Castelló, l’oferta és de 2.400 places en 5 seus: Borriana (300), Castelló (1.000), Segorbe (200), la Vall d’Uixó (300) i Vinaròs (600).

Les comarques de València sumen 8.300 places repartides en 11 seus: Alzira (600), Buñol (600), Gandia (600), Llíria (500), Ontinyent (500), Paterna (500) Sagunt (500), Sueca (250), Torrent (750), València (3.000) i Xàtiva (500).

Els aspirants podran consultar el dia 22 d’abril si han obtingut plaça en la localitat i nivell que han seleccionat en la preinscripció de l’A2, B1 i C1 i llenguatges específics.

 Una vegada finalitzat el formulari de preinscripció, es generarà un justificant on constaran les dades de l’aspirant, el nivell i la localitat seleccionades i un número de sorteig.

 Una vegada realitzat el sorteig, els aspirants podran consultar el dia 22 d’abril si han obtingut plaça en la localitat i nivell seleccionats en la preinscripció.

Sol·licite:

1.- Que tota persona que realitza la preinscripció per fer aquestes proves, tinga l’oportunitat de presentar-se sense sorteig, igual que en qualsevol oposició. A més a més, quan enguany, malgrat les circumstàncies, hi ha convocades moltes oposicions i des de l’Administració es demana el certificat del valencià, com requisit.

Per la qual cosa:

Si el valencià es un requisit, caldria facilitar l’accés a la prova a totes les persones demandants.

Si no s’amplia l’oferta de places per examinar-se de valencià, aquest entenc  que no deuria ser un requisit.

2.- És necessari aclarir  que si una persona aspirant només pot sol·licitar un nivell i un centre d’examen, en cas de no ampliar el nombre de places, sales i/o centres d’examen, què ocorreria.

Considere que, si es queden un any més sense poder realitzar la prova (al ser un requisit per a moltes oposicions) es crearà una situació d’indefensió i un sentiment de repulsa a la nostra llengua.

Caldria aclarir, si a les persones que no tenen cabuda en el repartiment inicial, queden fora definitivament o se les re-col·loca en un altre lloc,  i ser ben conscients que, sense cap dubte, en el cas primer, eixe fet provocaria una repulsa a la nostra llengua, cosa que no crec que ningú no vulga.

Cal estimar la nostra llengua, cal promocionar-la, cal normalitzar el seu ús,  i pense que és un deure de tota Administració facilitar aquests sentiments, a la vegada que l’accés a les proves  d’acreditació.

Ester Roca Laborda

Espacio Publicitario

Deja un comentario