La coalició presenta una moció per a condemnar el zaplanisme com a estructura de poder corrupta que des de fa 30 anys perverteix les institucions públiques i estructures de poder a la província d’Alacant

28 de maig de 2021

        Compromís ha presentat al proper ple de la Diputació d’Alacant una moció perquè els grups polítics aproven la retirada dels edificis de la institució de tota referència a l’expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, i al també expresident de la Diputació, José Joaquín Ripoll. Tots dos es troben en situacions judicials molt complicades en les que sumen fins a nou pressumptes delictes.

        Gerard Fullana ha explicat que ambdós són referents d’una acció política repudiable des del punt de vista polític i ètic com a l’observada l’últim any, en què els populars han impulsat per tres vegades mocions de censura amb trànsfugues, mètode que recorda a l’arribada d’Eduardo Zaplana a l’alcaldia de Benidorm.

        Fullana ha manifestat que el PP ha fet cas omís del pacte plenari de la institució del passat 3 de març i no ha fet cap moviment per aturar els actes transfuguistes de La Torre de les Maçanes, Agres i Teulada-Moraira. Amb el greuge, ha afegit, d’haver-los oferit beneficis polítics i econòmics a canvi del vot favorable a aquests canvis de govern il·legítims.
La moció reclama així mateix la condemna el zaplanisme com a una estructura de poder corrupta que des de fa 30 anys perverteix les institucions públiques i estructures de poder de la província d’Alacant.

 “Veure com el senyor Mazón es nega a retirar les plaques de commemoració d’Eduardo Zaplana, que es troba a l’entrada del registre de la Diputació, és sorprenent i dolorós. Encara que és més dolorós veure com estan reproduint les polítiques del passat, en el transfuguisme, en els escandols, en  la deixadesa absoluta de la gestió, en utilitzar la Diputació per al seu benefici partidari i personal i demanarem que això acabe. Que es retiren les plaques commemoratives i es condemnen els canvis de govern transfuguistes a canvi de beneficis econòmics o polítics i es resolga el col·lapse de la gestió en la Diputació”, ha assenyalat Fullana.
        Així mateix, la moció planteja la condemna per part de la Diputació d’Alacant de qualsevol negociació política del Partit Popular amb els càrrecs que han sigut expulsats de Ciudadanos. La Diputació demana als diputats trànsfugues de Ciudadanos a les Corts que entreguen l’acta. 

Compromís propone al pleno de la Diputación quitar de sus edificios las placas de conmemoración de Zaplana


La coalición presenta una moción para condenar el zaplanismo como estructura de poder corrupta que desde hace 30 años pervierte las instituciones públicas y estructuras de poder en la provincia de Alicante.

28 de mayo de 2021

Compromís ha presentado al próximo pleno de la Diputación de Alicante una moción para que los grupos aprueban la retirada de los edificios de la institución de toda referencia al expresidente de la Generalitat, Eduardo Zaplana, y al también expresidente de la Diputación, José Joaquín Ripoll. Los dos se encuentran en situaciones judiciales muy complicadas en las que suman hasta nueve presuntos delitos.


Gerard Fullana ha explicado que ambos son referentes de una acción política repudiable desde el punto de vista político y ético como la observada en el último año, en el cual los populares han impulsado por tres veces mociones de censura con tránsfugas, método que recuerda a la llegada de Eduardo Zaplana a la alcaldía de Benidorm.


Fullana ha manifestado que el PP ha hecho caso omiso del pacto del pleno de la institución del pasado 3 de marzo y no ha hecho ningún movimiento para parar los actos transfuguistes de Torremanzanas, Agres y Teulada-Moraira. Con el agravio, ha añadido, de haberles ofrecido beneficios políticos y económicos a cambio del voto favorable a estos cambios de gobierno ilegítimos.


La moción reclama así mismo la condena el zaplanismo como una estructura de poder corrupta que desde hace 30 años pervierte las instituciones públicas y estructuras de poder de la provincia de Alicante.

          “Ver como el señor Mazón se niega a retirar las placas de conmemoración de Eduardo Zaplana, como la que se encuentra en la entrada del registro de la Diputación,es sorprendente y Doloroso. Aunque es más doloroso ver como están reproduciendo las políticas del pasado, con el transfuguismo, en los escándalos, en la dejadez absoluta de la gestión, al utilizar la Diputación para su beneficio partidario y personal y pediremos que esto acabe. Que se retiren las placas conmemorativas y se condenen los cambios de gobierno transfuguistas a cambio de beneficios económicos o políticos y se resuelva el colapso de la gestión en la Diputación”, ha señalado Fullana.

          Asimismo, la moción plantea la condena por parte de la Diputación de Alicante de cualquier negociación política del Partido Popular con los cargos que han sido expulsados de Ciudadanos. La Diputación pide a los diputados tránsfugas de Ciudadanos a las Cortes que entreguen el acta.

Deja un comentario