Espacio publicitario

Ha fet ja 10 anys que un govern en mans del Partit Popular va fer tallar la recepció de TV3 i de Catalunya Ràdio al País Valencià, que havia estat possible durant 26 anys gràcies a la voluntat popular i a la iniciativa dels repetidors instal·lats per Acció Cultural del País Valencià.


És per això que la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim, i la Plataforma per la Llengua des de fa més d’un any estan impulsant la campanya «Reciprocitat Ara!», que demana als governs de la Generalitat Valenciana i de la Generalitat de Catalunya avançar cap a la reciprocitat de recepció de les ràdios i televisions públiques en la nostra llengua pròpia. La campanya impulsa especialment que es recupere la recepció de TV3 i Catalunya Ràdio, que arribe també IB3 al País Valencià i que la ràdio i televisió valenciana Àpunt, arribe amb tota normalitat a Catalunya i les Illes Balears i Pitiüses.


Hui 2 de juny, representants de la campanya «Reciprocitat Ara!» han mantingut una nova reunió amb Pere Rostoll, director de relacions informatives de la Generalitat Valenciana. Els representants de Decidim i de la Plataforma han demanat fer efectiva sense més retards la reciprocitat dels mitjans de comunicació audiovisuals.

En nom de la presidència de la Generalitat, Pere Rostoll ha manifestat la voluntat política favorable a la recepció, però ha assenyalat la dificultat tècnica d’utilitzar els canals de l’anomenat multiplex digital gestionat per la Generalitat Valenciana. Per part de la Direcció de tecnologies de la informació de la mateixa Generalitat, es considera que ara mateix hi ha una «ocupació màxima recomanada» dels canals de televisió digital terrestre. Això implica, segons el portaveu de la institució, que el govern central hauria de concedir un segon multiplex de canals digitals a la Generalitat Valenciana, per a poder fer efectiva la recepció de la resta dels mitjans en llengua pròpia.

Els representants de «Reciprocitat Ara!» han considerat que ara mateix és possible arribar a una solució tècnica, tal com han fet els governs de les Illes Balears i de Catalunya, i que cal demostrar la voluntat. De fet en els darrers anys hi ha hagut declaracions polítiques favorables a la reciprocitat dels mitjans de comunicació, per part de les Corts Valencianes, del Parlament de Catalunya, i fins i tot del Congrés dels diputats, a més de l’anomenada Declaració de Palma, que data del 2017.

Els representants de la campanya «Reciprocitat Ara!» consideren que la pressió de la ciutadania i de les entitats han fet possible la recuperació de la ràdio i la televisió pública À Punt mèdia. Igualment, els drets lingüístics fonamenten la demanda de la plena reciprocitat de tots els mitjans en la nostra llengua. Les entitats impulsores de «Reciprocitat Ara!», que són Decidim i la Plataforma per la Llengua, han demanat a Pere Rostoll mantenir una reunió conjunta amb el director de tecnologies de la informació de la mateixa Generalitat, per a plantejar una solució tècnica viable per a la reciprocitat.

País Valencià 2 de juny 2021

Reciprocitat Ara! 

Espacio Publicitario

Deja un comentario