Espacio publicitario

La proposta es presentarà demà al plenari 

Defensen que el govern amb accions molt senzilles (informar i oferir productes higiènics als edificis públics) pot millorar substancialment la vida de les dones de la ciutat

El passat 28 de maig va ser el Dia Internacional de la Higiene Menstrual. Una data per a recordar que més de la meitat de la població té, tindrà o ha tingut la menstruació, un procés natural i quotidià per a milers de dones de la nostra ciutat però que tanmateix està envoltat de molta desinformació i que encara per a la gran majoria de dones és una causa de vergonya, causant molts inconvenients a moltes dones. Per això Guanyar Alcoi demanarà al plenari de l’Ajuntament d’Alcoi accions senzilles i útils per a millorar, i molt, la vida de les alcoianes. En aquest sentit assenyala Sandra Obiol, regidora de la formació: “Es poden fer grans declaracions d’intencions i després girar el cap i que el món continue sent igual d’injust que sempre, o bé es poden dur endavant petites accions que, potser als que van de grans estadistes no els semblen importants, però que representen millores reals de la vida quotidiana de les persones que viuen a Alcoi. I ja em disculparan els que pensen que la menstruació ha de ser una qüestió privada, però afecta durant uns 5 dies de mitjana cada mes a moltes dones per a considerar que no és una qüestió a tractar en la casa del poble.”

En aquest sentit la plataforma municipalista vol remarcar dues qüestions. D’una banda el desconeixement existent per part de la població del que és la menstruació i dels inconvenients que suposa per a moltes dones i per tant la necessitat imperiosa de fer campanyes informatives. I d’altra l’existència de la pobresa menstrual, és a dir la manca de recursos per a poder adquirir productes higiènics que suposa una causa important d’absentisme escolar entre les joves més vulnerables. Assenyala Obiol: “no podem posar a les dones a triar entre comprar menjar o compreses. O que la manca de banys públics faça que es vegen obligades a consumir per a poder accedir a un lloc per a canviar-se. I recordem que l’actual vicealcalde s’ha negat amb rotunditat a habilitar banys públics. Això és indigne. L’administració local ha d’estar al costat de les persones del seu poble. Esperem que s’accepte la nostra proposta i, sobretot, esperem que s’aplique perquè el benestar de les persones és indubtablement la nostra incumbència com a corporació.”

En concret la proposta de Guanyar Alcoi és la següent: 

·       Proporcionar gratuïtament productes d’higiene menstrual en els edificis públics com centres educatius, centres de salut o el mateix ajuntament. 

·       Celebrar el Dia Internacional de la Higiene Menstrual amb l’organització d’unes jornades anuals al voltant d’aquest dia internacional per a normalitzar la menstruació i oferir informació a la societat en general i més en concret a les joves i als joves per tal de desmuntar els mites falsos que s’hi relacionen. 

Espacio Publicitario

Deja un comentario