Hui, 10 de juny, quart aniversari de la gran manifestació unitària i massiva que va tindre lloc a la ciutat de València per exigir un finançament valencià, ha tingut lloc una concentració davant de les Corts Valencianes per presentar el manifest «El País Valencià contra l’espoli». A aquesta han acudit unes quaranta persones representants de la Crida pel Finançament i d’entitats i partits com Podem, Esquerra Republicana del País Valencià, Demòcrates Valencians, Escola Valenciana, Decidim, Plataforma per la Llengua del País Valencià, Solidaritat i República o Intersindical Valenciana.

El manifest presentat fa un repàs de la situació d’espoli, infrafinançament i manca d’inversions que pateix el País Valencià de manera secular i que afecta greument l’autogovern, les condicions de vida de les valencianes i valencians i el seu futur i benestar. A més aposta per la necessitat de capgirar la situació actual en què es troba el nostre finançament i considera que cal una mobilització social transversal, decidida, valenta, continuada en el temps, que obligue l’estat a negociar per aconseguir la sobirania fiscal i una hisenda pròpia que acabe a l’actual situació i amb totes les promeses incomplides als darrers anys. És per això que es proposa una gran manifestació unitària per a aquesta tardor que servisca per a fer un pas endavant per organitzar i apoderar el poble valencià i acabar amb el filibusterisme que caracteritza la resposta dels diferents governs espanyols a les legítimes reivindicacions de la societat valenciana.

València, 10 de juny de 2021

Deja un comentario