Espacio publicitario

Des de de la formació valencianista denuncien que la regidoria de Transició Ecològica no ha treballat per a complir el conveni signat amb la Unió Europea el 2010 i ratificat el 2013 per Toni Francés. Un pacte oblidat pel regidor, on Alcoi sols es comprometia amb un dels tres objectius, i ni tant sols s’ha dut a terme. El 2013 el plenari d’Alcoi plantejava per al 2020 la reducció del 28,2% del consum d’energia i la reducció del 33,3% de les emissions de CO2. Segons la regidora Elisa Guillem «Ara com ara, la informació facilitada a la comissió no s’ha actualitzat, no s’han enviat els resultats del monitoratge, si és que s’han arribat a fer. No sabem si hem reduït consum, ni si les emissions de CO2 a la ciutat han augmentat.

La desídia de la regidoria de Transició Ecològica arriba a punt on, no sols no hem donat ni una passa en els últims 8 anys, sinó que a més a més, les dades de contacte aportades a la Comissió continuen sense actualitzar-se des de la legislatura passada. La imatge d’un Alcoi poc treballador, poc eficient i sobre tot poc compromès és la imatge que el govern de Toni Francés està deixant a Europa». Davant la inacció del govern municipal i l’absoluta manca d’interès davant el canvi climàtic, el grup valencianista Compromís insta al govern al proper ple a complir amb tots els objectius del Pacte Europeu de les Alcaldies per al Clima i l’Energia, que ells mateixos varen signar.

La regidora finalitza «Hem d’anar més enllà, no parlem sols de la mitigació dels gasos d’efecte hivernacle, hem d’adaptar les nostres indústries, cases i hàbits de vida així com comprometre’ns a acabar amb la pobresa energètica a la nostra ciutat, i per això des de Compromís instem al govern ha d’adherir-se a la resta d’objectius del pacte; l’adaptació i la lluita contra la pobresa energètica El canvi climàtic afecta a tothom per igual però, les conseqüències econòmiques afecten molt més a la població vulnerable. El nostre Govern no està fent els seus deures i Alcoi amb els socialistes està esdevenint una ciutat de segona». A Compromís estem convençuts que fer d’Alcoi una ciutat eficient i respectuosa és una tasca de xicotetes accions en les quals l’administració local ha d’estar immersa. Per a nosaltres la transició ecològica és una forma de governar una ciutat, no una regidoria, i totes les nostres aportacions, idees i projectes estan sota aquest paraigua, no passa el mateix amb el govern socialista. Elisa Guillem de la CruzRegidora Compromís Alcoi

Espacio Publicitario

Deja un comentario