Espacio publicitario

L’IES Andreu Sempere presenta a l’Àgora el llibre L’horitzó del mar de Buchenwald, d’Enric Garriga

*  Garriga segueix a l’obra les petjades del seu pare Marcel·lí, supervivent del camp de concentració nazi.

*  La presentació tindrà lloc el proper dimecres, 13 d’octubrea partir de les 19 hores, a l’Àgora.

L’IES Andreu Sempere d’Alcoi organitza la presentació pública del llibre d’Enric Garriga L’horitzó del mar de Buchenwald. Es tracta, en primer lloc, d’un relat personal i apassionat sobre el pas del seu pare, Marcel·lí Garriga, pel camp de concentració nazi de Buchenwald.

Però no és solament una treball testimonial, un exercici memorialístic, Enric va més enllà. A llibre desgrana la tasca que en primera persona del plural realitza des de fa anys al si del Projecte Buchenwald, al Comitè Internacional del Camps, a l’Amical de Mauthausen i altres Camps (que ha arribat a presidir) i a la Xarxa Mai Més de memòria i de prevenció del feixisme.

La Xarxa aglutina associacions, ajuntaments i centres educatius d’arreu del nostre territori, entre ells l’IES Andreu Sempere i l’Ajuntament d’Alcoi. En paraules del propi autor: “Avui, és molt necessari treballar per la memòria històrica o democràtica i recuperar aquests valors davant del creixement de l’extrema dreta a Europa i al món, de la intolerància, la desigualtat i la discriminació”. Per això, és imprescindibles “posar cara i posar nom a la deportació” a cada poble i ciutat. A l’Alcoià, el Comtat i la Foia van ser deportats 42 republicans, 22 d’ells d’Alcoi:

A la presentació, participaran igualment Jesús Martínez, director del centre i Diego Fernández, del departament d’història de l’IES.

Espacio Publicitario

Deja un comentario