Espacio publicitario

A l’IES Andreu Sempere d’Alcoi ens apropem al dret civil valencià de la mà de la Mancomunitat

En col·laboració amb la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i la Generalitat Valenciana, i amb motiu del 9 d’octubre, l’alumnat de 1r de batxillerat d’humanitats i ciències socials s’apropa al dret civil valencià. Un tema que d’entrada ens podia semblar complex i llunyà però que hem après que ens afecta a diari.

La jurista Laia Santamaría, de Togue’s (Legal Services), ens ha fet comprendre, de manera molt amena, la importància de recuperar les lleis que ens són pròpies, aquelles que es van perdre arran d’una vella guerra a principis del segle XVIII. Uns fets que ens poden semblar matèria exclusiva de la historiografia, però que provoquen, avui en dia, que les relacions personals no puguen organitzar-se d’acord amb la nostra manera de fer.

Herències, matrimonis, parelles de fet, regulacions al camp o la custòdia de menors depenen d’una normativa legal que ens és aliena. La recuperació del dret civil valencià ens permetria apropar la llei a la nostra realitat, i això requereix d’una modificació de la Constitució espanyola.

@mancomunitatalcoiaicomtat

Espacio Publicitario

Deja un comentario