Espacio publicitario

Uns militants feixistes de Vox han arrancat una pancarta de la campanya a favor de la reciprocitat dels mitjans de comunicació públics del nostre domini lingüístic.

L’acció contra la llibertat d’expressió ha consistit en l’arrancada d’una pancarta que hi havia penjada enfront de l’estació del metro de Paiporta (L’Horta) mentre gravaven un vídeo i es vantaven de ser «un mur de contenció contra el separatisme». Però per molt que ho vulguen disfressar d’heroïcitat (certament còmica però molt perillosa), saben que estan atemptant contra els drets lingüístics i la lliure informació de la ciutadania. Amb el seu discurs i les seues accions que fomenten l’odi pretenen que tornem a la nit més fosca de la repressió i la censura franquista.

Els feixistes de Vox ens volen tancar en un sistema polític repressor de la majoria social i que es mou a favor dels interessos d’unes minories privilegiades que es van enriquir gràcies al control monopolístic dels mitjans de comunicació i als atacs a la llibertat d’expressió.

La campanya Reciprocitat Ara!, activa des de gener de 2020, està portant la reivindicació als carrers de pobles i ciutats de tot l’àmbit lingüístic català/valencià per a reiterar que la necessitat de reciprocitat dels mitjans de comunicació en llengua pròpia encara no s’ha posat en funcionament i que això suposa un greu dèficit democràtic.

Antoni Infante, portaveu de la campanya Reciprocitat Ara!, que impulsen Decidim         –Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià– i Plataforma per la Llengua ha declarat:

«L’acció dels feixistes de Vox ve a confirmar violentament i grollerament quins són els objectius últims que impedeixen la reciprocitat: la imposició del monolingüisme i la substitució lingüística de la nostra llengua minoritzada. La reciprocitat plena és indispensable i urgent per a la socialització de la llengua en un context d’emergència lingüística. El català/valencià està perdent parlants, entre altres coses, perquè quasi no té accés a productes audiovisuals en la llengua pròpia, com qualsevol llengua normal. Aconseguir la reciprocitat plena, és a dir, que tots els canals de televisió i ràdio en la nostra llengua es puguen veure en els territoris on el valencià/català és la llengua pròpia, és condició necessària (encara que no única) per a la millora efectiva de la situació de la llengua arreu del nostre domini lingüístic».

Des de la campanya Reciprocitat Ara emplacem el conjunt dels partits polítics democràtics, els sindicats i les diverses entitats de la societat civil a condemnar públicament aquest nou atac a la llibertat d’expressió. Fem també una crida als partits que tenen responsabilitat de govern tant al País Valencià, Catalunya i les Illes Balears,  Aragó i Andorra com al govern de l’Estat a prendre les mesures necessàries per a fer realitat, com més aviat millor, el dret de la ciutadania a rebre el senyal de tots els mitjans públics que emeten en la nostra llengua en tota l’àrea lingüística del català/valencià.

Reciprocitat Ara! 14 d’octubre de 2021

Espacio Publicitario

Deja un comentario