Espacio publicitario

Divendres 26 de novembre a les 18:30h al Club d’Amics de la Unesco

La plataforma fa una crida per a buscar solucions col·lectives per enfortir la xarxa educativa pública.

Guanyar Alcoi torna a incidir en la situació anòmala i preocupant de la xarxa educativa pública a la ciutat d’Alcoi. Segons les dades de matriculació del curs 2021-2022 facilitades per l’Ajuntament d’Alcoi la matriculació a l’educació obligatòria als centres públics a la ciutat és molt baix, sobretot tenint en compte que la mitjana espanyola està al voltant d’un 70%. Les dades són les següents:

– Educació Infantil de 2on cicle i Primària: 31,67% a la xarxa pública

– ESO: 31,18% a la xarxa pública

– Formació Professional Bàsica: 49,71% a la xarxa pública.

Paral·lelament a aquestes dades que posen en evidència la situació preocupant de la xarxa pública, la plataforma municipalista reivindica que es tracten debats importants en l’estat de l’educació de la ciutat com es fa a altres poblacions i que són absents a Alcoi. Com assenyala la regidora Sandra Obiol: “temes tan importants com l’abandonament prematur dels estudis, la coeducació, l’absentisme escolar o la segregació escolar a Alcoi és com si no existiren. Ho hem plantejat diverses vegades al govern municipal i et miren amb desconcert. A Alcoi hem de resoldre els nostres problemes i hem de tractar les qüestions importants i si no ho fan els nostres governants ho hauran de fer els seus veïns i veïnes”.

Guanyar proposa la construcció d’un espai de reflexió i debat per a dur a terme accions concretes que ajuden a enfortir la xarxa pública d’ensenyament de la ciutat com una garantia d’educació de qualitat i inclusiva. Serà divendres 26 de novembre a les 18:30h al Club d’Amics i Amigues de la Unesco (Cid, 12).

Espacio Publicitario

Deja un comentario