Espacio publicitario

ü Hem estat treballant tota la setmana en conèixer el tema de primera mà i el dia 22 es realitzaran activitats per recaptar fons, com una cursa solidària, tallers, venda de productes, llibres de segona mà, etc.

El pròxim dimecres 22 de desembre, l’IES Andreu Sempere d’Alcoi celebrarem una jornada solidària amb nombroses activitats, amb l’objectiu de col·laborar amb l’ONG Save the Children. El tema d’enguany és “El dret a ser xiqueta”, a partir de la situació de les dones massais. Durant aquests dies previs, hem realitzat una sèrie d’activitats al voltant d’aquesta qüestió.

Això ens ha donat l’oportunitat de conéixer i reflexionar sobre la vida de les massais, que són sotmeses injustament a actes sexuals no consentits, a matrimonis infantils, a la prostitució i a la mutilació genital, entre d’altres maltractaments. Com en molts altres estats tercermundistes, les dones manquen d’educació, a causa de la falta d’informació i de recursos sobre una cosa tan normalitzada per a nosaltres com és la menstruació, ja que moltes dones es veuen obligades a deixar la seua formació acadèmica quan apareix el primer període durant la seua adolescència, cosa que les sotmet a relacions conjugals a una edat prematura, i les priva del seu dret a ser xiquetes. Totes aquestes circumstàncies dificulten les seues possibilitats en el món laboral i desgraciadament, les obliguen a dedicar la seua vida a la cura dels fills que, a més, solen ser amb freqüència fruit de violacions. Per aquests motius, l’alumnat de l’Andreu Sempere considerem essencial que es visibilitze la situació que estan vivint aquestes xiquetes, ja que ens resulta vergonyós que en ple segle XXI existisquen encara aquest tipus d’abusos al món, conseqüència una vegada més d’una societat veritablement masclista.

Com a part d’aquesta societat, ens impacta conéixer el dia a dia d’aquestes persones i per això hem decidit lluitar de la manera que ens siga possible per la llibertat i la dignitat de les joves, cosa que tot individu hauria de tenir pel simple fet de ser persona.

Cada nivell educatiu del nostre centre ho treballarà des d’un àmbit diferent:

ü  L’alumnat de 1r d’ESO farà una recerca per parelles per a informar-se sobre la greu situació d’aquestes xiquetes. A continuació, prepararà un mural per equips amb la informació que han recollit. Aquests murals seran exposats el mateix dia 22, amb l’objectiu que estiguem més conscienciats sobre aquest problema.

ü  Respecte als nivells de 2n d’ESO i FP Bàsica, hem vist un audiovisual, del qual s’ha seleccionat allò més important per a crear i reivindicar la precària situació d’aquestes dones mitjançant frases motivadores. Amb aquestes consignes es decoraran les parets i les escales del nostre centre.

ü  Pel que fa a 3r i 4t d’ESO, també s’ha visualitzat un documental relacionat amb el tema, d’on s’ha extret tot allò que es considera injust i s’ha elaborat un audiovisual final, que s’exposarà el dia de la jornada solidària.

ü  L’alumnat de batxillerat no volíem ser menys i la nostra manera de participar en aquest projecte ha estat una entrevista amb una cooperant que viu amb les dones massai i la difusió de totes aquestes activitats als mitjans de comunicació.

ü  Paral·lelament a aquestes activitats i com a cloenda del projecte, el dia 22 també es realitzaran altres activitats per recaptar fons, com una cursa solidària, tallers, venda de productes, llibres de segona mà, etc.

Activitats com aquestes són les que ens ajuden a entendre que no totes les dones al món poden gaudir dels mateixos drets, per tant, això només és un punt de partida per al que totes i tots podem fer per construir un món més just i igualitari.

L’IES Andreu Sempere us desitja un Bon Nadal!

L’alumnat de 1r de Batxillerat

Espacio Publicitario

Deja un comentario