Espacio publicitario

Sembla que per al PSOE plastificar parcs, jardins i glorietes de la ciutat ja és el segell de la casa, i curiosament són els mateixos que ara volen vendre’s com a defensors de la transició ecològica a Alcoi. Però de dir-ho a ser-ho, hi ha una gran diferència. La realitat és cabuda i els fets els contradiuen.

Aquest Nadal, els que heu pogut passejar pel centre d’Alcoi, haureu vist la “revegetació” que han fet al jardí de l’Estrela i la Casa de la Cultura, on segons digué el regidor, han plantat espècies autòctones. Realment ha acabat sent un altre parc plastificat com el Panterre ple de pedres, gespa artificial i ciment. Un altre parc en caure sota el domini del plàstic, esperem que no “arreglen” la Glorieta…

Però la resta de la ciutat no s’allibera de la malentesa transició ecològica del PSOE. Els cossiols d’Entença, on les plantes moren per falta d’aigua, perquè al carrer més intel·ligent de la ciutat no se li va ocórrer ficar punts de rec per a les plantes. Escocells a tot arreu sense arbres, o en arbres morts que a Compromís hem insistit que reposaren des de fa anys. A la fi, un seguit d’obres que demostren als alcoians la mancança de planificació i sensibilitat per la natura i la revegetació de la ciutat, aquesta que ara volen vendre.

Però si continuem mirant, podem recordar altra agressió a la natura, una més. Aquest cas contra teuladins, falciots i oronetes. La destrucció sistemàtica dels seus hàbitats urbans, els arbres, amb podes agressives i a deshores fetes pel departament de “transició ecològica”. Que malgrat els precs reiterats de Compromís, i els avisos del SEPRONA han realitzat en ple període de nidificació als últims anys. Fet que ha acabat amb nius, ous i cries per terra. Açò és fàcil de solucionar per a qualsevol que tinga un poc de trellat i estima per l’entorn: NO PODAR en època reproductiva. Cosa fàcil de saber, ja que els pardalets tenen la mania de fer-ho sempre en el mateix període, coses de la natura! Tampoc ajuda deixar els arbres amb unes poques branques, insuficients per a la nidificació, i menys per fer ombra. Un record per a l’arbre de la placeta del Fossar, hàbitat important d’aus insectívores, que va caure en acte de servei, amb la salut d’un roure, encara no sabem per quins interessos.

Recorden vostés eixa plantació massiva als vessants dels rius de la nostra ciutat i al regidor parlant dels centenars d’arbres que han plantat?, doncs a hores d’ara, la gran majoria han mort. Clar, pot ser que el moment per a fer replantacions no correspon amb els tempos de les campanyes de premsa del govern i plantar arbres de cara a l’època més seca no garanteix la seua supervivència, falta de trellat?

I arribem al 2022 en aquest repàs per les agressions a la natura urbana de la ciutat. Després que els socialistes crearen el problema, eliminant zones vegetals i plastificant-les, maltractant colònies d’aus, i fent plantacions sense possibilitat de sobreviure, ara vol ficar-se la medalla emprant els diners europeus en un jardí vertical, coberta vegetal, casetes per a pardalets. Però… perquè no hi ha revegetat els parcs o glorietes, que és el lloc més adient i econòmic, o els escocells dels nostres carrers, plens d’arbres morts?, Supose que això no té impacte a les xarxes, ni més “followers”, ni “likes”.

A Compromís ho tenim clar, el regidor utilitza la transició ecològica per omplir notes de premsa, però la seua consciència per millorar en aquest sentit és tan real com la gespa de plàstic que estan instal·lant a tot arreu de la ciutat. Talar, eliminar nius i plastificar no entra dins dels objectius 2030 per a la Transició ecològica.

Alexandre Cerradelo
Membre executiva Compromís Alcoi i Secretari comarcal Compromís Alcoià-Comptat-Foies

Espacio Publicitario

Deja un comentario