Espacio publicitario

La manca de pressupostos està afectant negativament al funcionament de la ciutat.

Segons la normativa han d’estar aprovats abans que acabe l’any anterior i encara no hi ha ni un esborrany.

La plataforma municipalista Guanyar Alcoi denuncia la manca de pressupostos municipals. A data d’11 de febrer el govern de Toni Francés no ha presentat ni tan sols l’esborrany dels comptes municipals. I amb això contradiuen la normativa, una vegada més, que marca que el pressupost ha d’estar aprovat definitivament abans del 31 de desembre de l’any anterior (Llei d’Hisendes Locals, art 169). El regidor de la formació Pablo González assenyala que la manca de competència de l’equip de govern afectarà greument a la qualitat de vida dels alcoians i alcoianes: «el mateix alcalde ens ho va assenyalar en la reunió que férem a la tardor sobre els pressupostos municipals, que si no s’aprovaven a temps podríem tindre problemes a l’hora d’optar a finançament. Què ha passat ara? Com és que no tenim ni l’esborrany? Potser han estat massa ocupats en la campanya del Sr. Francés a la secretaria provincial del seu partit? Alguna raó hauran de donar perquè si no traurem les nostres pròpies conclusions.»

Guanyar assenyala que el mateix PSOE a ciutats com Alacant han denunciat la manca d’aprovació dels pressupostos. I Alcoi està en la mateixa situació: la manca de pressupostos endarrereix accions de gestió que podrien dur-se endavant. De nou, apunta la plataforma, Francés demostra que fa la mateixa política que el PP. Com a exemple la plataforma posa la darrera reunió del Consell de Cultura on es va manifestar clarament que no es podien dur endavant les propostes de les diferents comissions per no tindre pressupost. González denuncia que «per a Francés i els seus, sembla que els interessos propis són prioritaris al benestar dels alcoians i alcoianes. I si això suposa endarrerir tindre uns pressupostos municipals que permeten la gestió quotidiana dels serveis de l’Ajuntament, doncs es deixen de banda. Perquè sembla que a Alcoi estem al servei de Francés i no a l’inrevés.»

Per a finalitzar Guanyar ha volgut recordar les propostes fetes per als pressupostos de 2022: 34 accions presentades ja a plenari, aprovades i mai executades. Propostes que millorarien enormement la vida quotidiana de les veïnes i veïns d’Alcoi.

Espacio Publicitario

Deja un comentario