Espacio publicitario

Pla Sareb: el moviment per l’habitatge exigeix al govern la fi de les pràctiques abusives i especuladores del ‘banc dolent’, i convertir els habitatges en parc públic

València, 21 de febrer de 2022. Dimarts 22 de febrer, el moviment per l’habitatge de València, organitzat entorn de la campanya Pla Sareb, presentarà els seus objectius i reivindicacions arran de la nacionalització de la Sareb amb un escrit dirigit al President del Govern. Representants dels col·lectius valencians que formen part del Pla -el Sindicat de Barri del Cabanyal i la PAH València- es reuniran també amb el subdelegat del Govern en el País Valencià per a exigir-li que trasmeta amb la máxima urgència el document de les demandes de la campanya respecte al conegut com a “banc dolent”. A les 11.30h han convocat una concentració a la porta de la Delegació del Govern a València (Plaça del Temple, 1) i a les 12.30h realitzaran una Roda de Premsa per a exposar els seus objectius i alternatives.

L’entitat Sareb es va crear en 2012 per a comprar actius immobiliaris de caixes d’estalvi i bancs que havien fet fallida en la crisi de 2008. Es va constituir amb una participació econòmica d’un 45% de capital públic -que es va emetre a través del FROB (Front Reestructuració i Ordenació Bancaria)- i un 55% de capital d’origen privat -bancs i asseguradores-. En aquest temps, malgrat que la Sareb estava constituïda amb un immens capital públic, el govern s’ha desentès de les seues responsabilitats en polítiques d’habitatge i ha permès a la entitat desenvolupar pràctiques abusives i especuladores: milers de desnonaments de famílies vulnerables, constants amenaces d’expulsió, clàusules abusives en els contractes de lloguer, beneficis a fons voltor i total opacitat.

Ara, la responsabilitat del govern passarà a ser total. A través del Reial Decret Llei 1/2022, del passat 18 de gener, aprovat pel Consell de Ministres, va començar el procés pel qual l’Estat prendrà el control de l’entitat i es van establir les bases per a la seua nacionalització.

Davant aquesta nova situació, les desenes de col·lectius que s’organitzen des de març de 2021 en la campanya Pla Sareb1 passen a l’ofensiva des de diferents punts de l’Estat per a exigir-li al màxim responsable de la Sareb, el govern, la fi de les perverses pràctiques de l’entitat. En accions coordinades el mateix dia i hora a Alacant, Barcelona, Valladolid, Madrid i València, els integrants del Pla Sareb exposaran les seues exigències per a solucionar el conflicte de manera col·lectiva, amb garanties, i posant per davant el dret a l’habitatge. Aquestes passen per la negociació col·lectiva de tots els casos en risc d’expulsió per part de la Sareb, la suspensió de tots els procediments de desnonament, aconseguir lloguers i la disposició de totes les cases de la entitat en el parc públic d’habitatge.

Si el deute és nostre, si la Sareb és nostra, les cases també!

Espacio Publicitario

Deja un comentario