Espacio publicitario

• La plataforma qualifica d’èxit la convocatòria i anuncia que a finals de març programarà noves rutes amb el tren com a mitjà de transport

• Excursionistes de totes les edats, arribats a Agres en tren, han caminat fins a Agullent, des d’on han tornat cap als punts d’origen

COMUNICAT 21 / febrer / 2022

Entre 80 i 90 persones han participat el matí de diumenge en l’excursió reivindicativa convocada per la Plataforma Salvem el Tren de l’Alcoià-Comtat, en defensa de la línia ferroviària Alcoi-València.

Ha sigut la primera de les excursions organitzades per la Plataforma utilitzant el tren com a mitjà de transport. Amb aquesta activitat, a més de promoure l’ús del tren, es vol reivindicar la importància que té també per a l’ús excursionista, ja que permet aproximar-se als punts d’eixida i d’arribada de nombroses excursions per les nostres comarques sense haver d’utilitzar vehicles particulars.

Poc abans de les 9 del matí un nombrós grup d’excursionistes han pujat al tren a l’estació d’Alcoi; al grup inicial s’han afegit altres persones que han pujat al tren a Cocentaina i altres que esperaven al baixador d’Agres. Des d’allí s’ha iniciat l’excursió a peu fins a Agullent.

Salvem el Tren ha valorat molt positivament la participació en aquesta activitat i ha anunciat que preveu organitzar altres excursions seguint la mateixa fórmula d’ús combinat de tren i senderisme. La pròxima previsiblement es durà a terme el 27 de març, tot i que l’itinerari encara no s’ha decidit.

La Plataforma recorda que el tren ha sigut un important recurs per a generacions d’excursionistes i grups juvenils, que gràcies a aquest mitjà han pogut fer excursions diverses a les nostres comar- ques. Tot i això, l’organització vol aclarir que l’ús excursionista és un només un dels usos que pot facilitar el ferrocarril. Allò que reivindica no és un tren exclusivament turístic o pintoresc, sinó un mitjà de transport útil i funcional, que puga ser una alternativa digna al transport per carretera per als usos quotidians de desplaçaments al treball, als estudis, etc. És a dir, un tren en condicions, amb una velocitat acceptable, puntual, amb horaris freqüents i adequats, accessible, còmode i amb tarifes més econòmiques.

Per a Salvem el Tren la situació d’emergència climàtica reforça encara més la necessitat i importàn- cia creixent de millorar la línia Alcoi-València i fomentar a les nostres comarques el tren per al desplaçament de persones i el transport de mercaderies. 

Per la millora del tren Alcoi-València! 
No podem perdre el tren del futur!
Plataforma «Salvem el Tren de l’Alcoià-Comtat»
Twitter: https://twitter.com/salvemeltrenFacebook: https://www.facebook.com/salvemeltren/Instagram: https://www.instagram.com/salvemeltren/

Espacio Publicitario

Deja un comentario