Espacio publicitario

PER UN URBANISME QUE CUIDE EL CABANYAL-CANYAMELAR”

Cuidem el Cabanyal-Canyamelar presenta un manifest per a repensar en profunditat l’urbanisme municipal respecte a aquest barri amb el suport de signatures rellevants del món de la universitat, la cultura i les associacions ciutadanes

Després de recaptar en els últims mesos suports del món de la cultura, la universitat i els moviments socials valencians per un urbanisme cuidador i sostenible que no malbarate el futur del barri de la façana litoral de València, l’associació veïnal Cuidem el Cabanyal-Canyamelar convida els responsables urbanístics municipals a repensar en profunditat el PEC i incorporar (en comptes de continuar negligint) el saber col·lectiu veïnal expressat en diferents etapes del disseny i tramitació del controvertit pla urbanístic

En el moment de la seua presentació, el manifest que porta per títol Per un Urbanisme que Cuide el Cabanyal, ha rebut ja una quarantena de suports del món de la universitat (Urbanisme, Arquitectura, Antropologia, Dret, Sociologia, Filosofia i Història de l’Art), la cultura (músics i tècniques culturals) i els moviments socials (associacions veïnals, sindicats de barri, assemblees feministes i grups ecologistes) de la ciutat de València. A partir d’ara, s’obre a totes les persones i col·lectius que se senten identificats amb els seus arguments.

Entre els signants es pot trobar entre d’altres Fernando Gaja, professor d’Urbanisme (UPV), Albert Moncusí, professor d’Antropologia Social (UV), Antonio Montiel, jurista i professor (UV), Anacleto Ferrer, professor de Filosofia (UV), Julio Huerta, coordinador de la Fundació Horta-Sud, Josepa Cucó, professora emèrita d’Antropologia Social (UV), Carmel Gradolí, arquitecte, Joan Olmos, professor d’Urbanisme (UPV), l’Assemblea Feminista de ValènciaAcció Ecologista-Agró, la Fundació Horta-SudJoventut pel Clima – Fridays for FuturePlataforma x Russafa, etc.

El manifest fa cinc propostes concretes als responsables urbanístics municipals: 1) L’aprovació parcial del PEC, en concret, de la part la part que protegeix el nucli del barri definit com a Bé d’Interés Cultural (BIC); 2) Que per a la resta del PEC, els anomenats«Unitats d’Execució» , «Plans d’Actuació Aïllada», antics «PINs», etc., es reprenga el procés participatiuavortat amb l’aprovació provisional del pla urbanístic, i es tinguen en compte els milers d’al·legacions ciutadanes raonades; 3) Que el principi que guie l’ordenament de tot el barri siga el de una unitat cultural i històrica compacta; 4) Que aquest barri compacte i consolidat s’integre dins del Pla Verd i de la Biodiversitat de València; i 5) Honorar la memòria del Cabanyal és també honorar el seu futur sosteniblei això és incompatible amb l’actual PEC. 

El manifest critica al mateix temps que el PEC és turísticament depredador del paisatge i de les persones, que viola la llei urbanística principal de la Generalitat “en plantejar tota una nova ciutat dins del barri de més de 1100 vivendes noves”, i que no té en consideració la situació d’emergència climàtica.

Per això, Cuidem i les persones i associacions signants demanen “que la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament s’adone que està a temps de repensar el PEC”, i elabore per a la resta del barri no inclosa a la zona BIC una proposta que siga veritablement participativa, verda, sostenible i socialment responsable. El manifest acaba demanat també que l’Ajuntament de València “es digne a reconèixer totes les associacions del barri, en especial si elaboren argumentacions fonamentades, vàlides i respectuoses, en favor de l’interés comú i no tant del lucre privat d’alguns, i si creen espais de cohesió veïnal, teixit social i manteniment de la memòria histórica”.

Text íntegre del manifest i la llista de suports actualitzada:
https://cabanyal-canyamelar.com/per-un-urbanisme-que-cuide-el-cabanyal/

Espacio Publicitario

Deja un comentario