Espacio publicitario

COORDINADORA VALENCIANA PER LA UBICACIÓ RACIONAL DE LES

ENERGIES RENOVABLES

COMUNICAT PREVI

LA COORDINADORA VALENCIANA PER LA UBICACIÓ RACIONAL DE LES ENERGIES RENOVABLES CONVOCA UNA CONCENTRACIÓ AL CENTRE DE VALÈNCIA

 PER LA RECTIFICACIÓ DEL DECRET 14/2020

La Coordinadora valenciana per la ubicació racional de les energies renovables ha convocat una concentració a la plaça de la Mare-de-deu de València per demanar a totes les forces polítiques valencianes que s’impliquen en la rectificació del Decret 14/2020 que regula la implantació de les energies renovables al territori valencià. L’acte tindrà lloc a les 12.00 h i posteriorment es farà arribar als diferents grups polítics representats a les Corts Valencianes una carta en aquest sentit.

En l’acte participaran delegats de totes les poblacions i comarques afectades

 i escenificaran un representació paròdica de la situació tan negativa que amenaça

la vitalitat i bona salut ambiental del nostre territori.

            Aquest acte forma part de la campanya que la Coordinadora està portant a terme i que complementa una intensa tasca de presentació d’al·legacions als projectes ubicats irracionalment (la immensa majoria). Una tasca també d’informació a la ciutadania, de conscienciació i de protesta, en defensa del territori, per protegir-lo dels impactes indesitjables d’una mala ubicació de les renovables. Impactes que es podrien evitar amb una ubicació racional, en sol urbà i urbanitzable, als municipis on es concentra la major demanda energètica. Per aconseguir açò cal rectificar el decret 14/2020, que ha resultat ser molt defectuós i contradictori i que no protegeix adequadament els valors agraris, paisatgístics i ecològics del nostre territori.

            La Coordinadora vol deixar palès que continuaran les accions de carrer, així com les intervencions en xarxes socials i les accions legals per evitar que seguisca la ubicació irracional d’aquestes instal·lacions que van a parar, pràcticament totes, a SNU (sòl no urbanitzable) en comarques d’interior.

            No pararem de manifestar-nos i mobilitzar-nos fins que no es modifique el decret i advertim que cada dia que passa hi ha més gent a les nostres comarques que s’incorpora a la defensa d’aquests objectius i ho tindrem molt en compte de cara a les eleccions que s’aveïnen.

            La Coordinadora, amb aquest acte, manifesta novament la seua voluntat de diàleg i negociació amb l’administració per millorar una normativa clarament defectuosa, en benefici de tots els valencians.

Les forces polítiques que s’obcequen irracionalment en no moure ni una coma d’un document deficient, incoherent i ple de defectes pagaran aquesta falta de sensibilitat social en les urnes.

Caldria que ho consideraren molt seriosament.

COORDINADORA VALENCIANA PER LA UBICACIÓ RACIONAL DE LES

ENERGIES RENOVABLES


Pueblos/comarcas participantes en la mani del domingo 27:
Villar
Chiva
Les Coves de Vinromà
Utiel-Requena
Turís
Alborache
Ayora
Catadau ( sols pancartes)
Montesa
Elda-Petrer
Buñol
Chella
Borriol
Beneixama
Alcala de Xivert-Alcossebre
Morella
Carcaixent’
Siete Aguas
Vall d Alba
Vilafames
Benlloch
Sant Joan de Moró

Espacio Publicitario

Deja un comentario