Espacio publicitario

L’alumnat participa d’innumerables projectes per reivindicar la igualtat pel 8M

La directora Mónica del Rey Jordá presenta a l’Andreu Sempere el documental nominat als Goya Traure a la llum. La memòria de les rapades

*    Alumnes de batxillerat artístic presenten una exposició al centre per recuperar la memòria de “Las Sinsombrero”.

*    En companyia de l’Horta Major, el Romeral i el Tomás Llàcer, alumnat de l’Andreu ha treballat el 8M des de la coeducació al projecte Planeta Oroneta.

Per completar una setmana reivindicativa plena d’activitats, l’alumnat de l’IES Andreu Sempere ha gaudit de la presentació del documental Traure a la llum. La memòria de les rapades. Una de les directores del projecte, Mónica del Rey Jordá, ha introduït aquesta història silenciada de la repressió franquista contra les dones pel fet de ser-ho. Després de rapar-les i obligar-les a ingerir oli de ricí, les feines desfilar per a humiliar-les. Moltes vegades, fins i tot, després de ser violades, perquè la finalitat era menysprear les vençudes emprant el seu cos. El reportatge, nominat a 7 premis Goya, mostra testimonis molt durs d’aquest negre capítol de la nostra història recent. https://www.artalquadrat.net/portfolio/sacar-a-la-luz-la-memoria-de-las-rapadas-documental/

L’estrena de l’audiovisual al centre ha culminat un treball de setmanes per part d’alumnes de tots els nivells educatius de l’Andreu Sempere. Una tasca que ha deixat la seua visible petjada als corredors de l’institut.

Hem pogut assaborir, per exemple, les obrers de l’alumnat de 2n de batxillerat de l’assignatura de  tècniques graficoplàstiques, que han treballat a partir de la història de “Las Sinsombrero”, un grup de vuit dones de la Generació del 27, que al llarg del seu temps, no van ser reconegudes pel que feien: escriptores, poetes, pintores, escultores. Els i les nostres joves artistes han treballar a partir de les seues biografies i de les seues obres, després de visionar el documental que podeu trobar fàcilment a internet https://www.rtve.es/lassinsombrero/es/webdoc/

I juntament amb altres centres (Horta Major, Romeral i Tomàs Llàcer) aquesta edició del projecte Planeta Oroneta s’ha desenvolupat sota el lema “La igualtat ens enriqueix 8M”. Al vestíbul del centre hem pogut veure el conjunt de cartells que s’han produït en les escoles associades al projecte. Alumnat d’infantil, de primària i secundària de centres ordinaris i específics. S’ha volgut treballar aquesta data des de la coeducació, no sols empoderant la dona, sinó pensant en un camí compartit.

A més, hi ha exposicions als corredors sobre l’aportació de les dones en àmbits diversos, com ara la ciència i la informàtica. I hem pogut gaudir de les xerrades de la pilot Lydia Sempere sobre dones a l’esport i del col·lectiu Ponts d’Igualtat sobre identitat de gènere.

Adjuntem fotografies de les xerrades i de les exposicions.

dav
dav
dav
dav
Espacio Publicitario

Deja un comentario