Espacio publicitario

Des d’Iniciativa-Compromís a les Comarques del Nord denunciem de manera ferma i enèrgica, l’autorització administrativa prèvia per part del Ministeri de Transición Ecológica y Reto Demográfico a Red Eléctrica de España SAU a tirar endavant amb la línia aèria de transport d’energia elèctrica entre Morella i la Plana.

Aquest projecte tindrà efectes devastadors sobre el territori per l’impacte de les mateixes instal·lacions, i de vials i d’instal·lacions auxiliars inclosos en els projectes, que suposen l’ocupació de terrenys agrícoles productius i danys paisatgístics. Una línia de Molt Alta Tensió (MAT)  que passarà a menys de 100 metres d’alguns habitatges, sense respectar la Resolució 1.815 del Consell d’Europa ni el principi de precaució establert per la possible afecció dels camps electromagnètics sobre la salut de les persones.

Un projecte que ve precedit per la rotunda negativa, tant dels ajuntaments, com de l’àmplia majoria de veïns i veïnes de les zones afectades. Quan la gent dels nostres pobles està preparant-se per a començar a viure unes festes de la Magdalena després de dos anys de pandèmia, el govern més progressista de la història publica ahir al en el BOE el que pot significar la sentència de mort de les nostres comarques.

Des d’Iniciativa-Compromís ho hem dit moltes vegades, hem de treballar per la descarbonització i apostar per les energies verdes, però aquestes han d’implantar-se d’una manera racional i compatible per als interessos del nostre territori.

Assamblea d’Iniciativa-Compromís Comarques del Nord 19 de març de 2022

Espacio Publicitario

Deja un comentario