Espacio publicitario

CRISIS PESCA

Carles Mulet: “No todo pasa por limitar precios o la recaudación del IVA. Agricultura y pesca deben ser sostenibles y dejar de ser tan dependientes de la energía para garantizar su futuro

MADRID, 22 de marzo de 2022

La coalición Compromís ha propuesto en el Senado medidas para garantizar a medio y largo plazo la sostenibilidad en las actividades del sector primario (agricultura, ganadería y pesca) ante la escalada que están sufriendo los costes de explotación como consecuencia principalmente de los costes de la energía. Para el senador Carles Mulet, “las soluciones que propongamos los partidos políticos no solo pueden pasar por bajadas de impuestos o subvenciones como el PP pregona, pues esto puede ser sinónimo de hambre para mañana. Planteamos atajar estas cuestiones aprovechando recursos como el hidrógeno o la energía solar, como fuentes no contaminantes y de fácil obtención para dejar de ser tan dependientes de los combustibles fósiles y no renovables”.

La coalición recuerda que “bajar impuestos no conlleva eliminar la relación de dependencia hacia estos combustibles. Por eso planteamos medidas que reduzcan la dependencia de estos costes que cuestionan la viabilidad de estas actividades y eso no se soluciona quitando impuestos, sino afrontando el verdadero problema de raíz que es el consumo de combustibles contaminantes. Por eso la I+D+i y la utilización de energías renovables son el planteamiento más creíble para luchar contra este problema del sector primario”.

Así Compromís ha planteado de acuerdo con técnicos y especialistas en pesca sostenible enmiendas que plantean establecer líneas de investigación (de cara al futuro, ya que esta situación podría volver a repetirse en el futuro) que aborden el problema de los costes de explotación, avanzar en el desarrollo tecnológico de la energía basada en el hidrógeno y otras fuentes energéticas no contaminantes y de fácil obtención.

Entre éstas el senador defiende apostar por acumuladores energéticos (baterías) para hacerlas más eficientes, así como de motores eléctricos o híbridos, equipados con baterías alimentadas de fuentes energéticas limpias; incentivar motores de bajo consumo o de empleo de otras fuentes energéticas más baratas y menos contaminantes (nitrógeno líquido, biocombustibles de origen vegetal sostenibles), furgonetas de motor eléctrico o permitir a los distribuidores almacenistas situados en espacio portuario que inviertan en energías limpias para su autoconsumo o autoconsumo colectivo (placas fotovoltaicas, eólica, entre otras.)

Otro pilar pasa por facilitar la demanda de productos procedentes de nuestros campos y lonjas, evitando por ejemplo el consumo de pescado procedente de Marruecos gracias a tratados ilegales que han sido rechazados por ilegales por los tribunales europeos, o mediante campañas en los medios y redes sociales de los beneficios nutricionales. Finalmente reclama fomentar la pesca artesanal o medidas urgentes de lucha contra la contaminación marina.

En materia de costes vinculados a la agricultura, la coalición valenciana propone el impulso de medidas para asegurar el autoabastecimiento de fertilizantes, estimulando y promocionando el uso de todas aquellas materias orgánicas que hoy son fuente de compostaje y abonado orgánico, aprovechando para ello los fondos Next Generation y otras líneas presupuestarias de los diferentes ministerios. Asimismo, plantea alternativas a la importación de materias primas para alimentación animal o rechazar tratados como el de Libre Comercio que perjudica a las naranjas andaluzas, murcianas y valencianas, así como a la industria del zumo y apostar decididamente por la soberanía alimentaria en todos sus ámbitos.

CRISI PESCA

Compromís proposa al Senat mesures per a pal·liar d’arrel l’alça en els costos del sector primari, com ara la I+D+i o l’ús de fonts renovables

Carles Mulet: “No tot passa per limitar preus o la recaptació de l’IVA. Agricultura i pesca han de ser sostenibles i deixar de ser tan dependents de l’energia per a garantir el seu futur

MADRID, 22 de març de 2022

La coalició Compromís ha proposat al Senat mesures per a garantir a mitjà i llarg termini la sostenibilitat en les activitats del sector primari (agricultura, ramaderia i pesca) davant l’escalada que estan patint els costos d’explotació com a conseqüència principalment dels costos de l’energia. Per al senador Carles Mulet, “les solucions que proposem els partits polítics no només poden passar per baixades d’impostos o subvencions com el PP pregona, perquè això pot ser sinònim de fam per a demà. Plantegem abordar aquestes qüestions aprofitant recursos com l’hidrògen o l’energia solar, com a fonts no contaminants i de fàcil obtenció per a deixar de ser tan dependents dels combustibles fòssils i no renovables”.

La coalició recorda que “baixar impostos no comporta eliminar la relació de dependència cap a aquests combustibles. Per això plantegem mesures que reduïsquen la dependència d’aquests costos que qüestionen la viabilitat d’aquestes activitats i això no se soluciona llevant impostos, sinó afrontant el vertader problema d’arrel que és el consum de combustibles contaminants. Per això la I+D+i i la utilització d’energies renovables són el plantejament més creïble per a lluitar contra aquest problema del sector primari”.

Així Compromís ha plantejat d’acord amb tècnics i especialistes en pesca sostenible esmenes que plantegen establir línies d’investigació (de cara al futur, ja que esta situació podria tornar a repetir-se en el futur) que aborden el problema dels costos d’explotació, avançar en el desenvolupament tecnològic de l’energia basada en l’hidrògen i altres fonts energètiques no contaminants i de fàcil obtenció.

Entre aquestes el senador defensa apostar per acumuladors energètics (bateries) per a fer-les més eficients, així com de motors elèctrics o híbrids, equipats amb bateries alimentades de fonts energètiques netes; incentivar motors de baix consum o d’ús d’altres fonts energètiques més barates i menys contaminants (nitrogen líquid, biocombustibles d’origen vegetal sostenibles), furgonetes de motor elèctric o permetre als distribuïdors magatzemistes situats en espai portuari que invertisquen en energies netes per al seu autoconsum o autoconsum col·lectiu (plaques fotovoltaiques, eòlica, entre d’altres.)

Un altre pilar passa per facilitar la demanda de productes procedents dels nostres camps i llotges, evitant per exemple el consum de peix procedent del Marroc gràcies a tractats il·legals que han sigut rebutjats per il·legals pels tribunals europeus, o mitjançant campanyes en els mitjans i xarxes socials dels beneficis nutricionals. Finalment reclama fomentar la pesca artesanal o mesures urgents de lluita contra la contaminació marina.

En matèria de costos vinculats a l’agricultura, la coalició valenciana proposa l’impuls o de mesures per a assegurar l’autoproveïment de fertilitzants, estimulant i promocionant l’ús de totes aquelles matèries orgàniques que hui són font de compostatge i abonat orgànic, aprofitant per a això els fons Next Generation i altres línies pressupostàries dels diferents ministeris. Així mateix, planteja alternatives a la importació de matèries primeres per a alimentació animal o rebutjar tractats com el de Lliure Comerç que perjudica les taronges andaluses, murcianes i valencianes, així com a la indústria del suc i apostar decididament per la sobirania alimentària en tots els seus àmbits.

Espacio Publicitario

Deja un comentario