Espacio publicitario

González: “És molt greu que amb tot el que hem discutit sobre el servei d’aigua potable, el govern de Francés afirme ara que s’ha assabentat que estem perdent diners per un procediment de l’Agència Antifrau.

El govern del PSOE ha assumit en comissió informativa que els cobraments no s’han produït.

La Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l’Aigua (Aiguapública) ha denunciat que Aqualia, tot i haver-se compromés a no cobrar per la gestió del cànon de sanejament, s’ha embutxacat eixa quantitat de diners cada any. Calculen que la quantitat total ha de superar els 2 milions d’euros.

Aquest dilluns 21 de març en comissió informativa, el regidor d’Obres i Serveis Jordi Martínez ha afirmat que l’Ajuntament d’Alcoi no rep cap import relacionat amb la gestió recaptatòria del cànon de sanejament per part de l’empresa responsable de la gestió del servei d’aigua potable de la ciutat, Aqualia. Aquest cànon, tal com ha informat públicament la plataforma Aiguapública, és el tribut que grava la producció d’aigües residuals per a finançar els costos del tractament i la depuració de les aigües residuals domèstiques i industrials. Un tribut que paguen totes i tots els alcoians per tindre servei d’aigua potable i que l’organisme responsable del cànon – l’Entitat de Sanejament d’Aigües (EPSAR) dependent de la Generalitat Valenciana- ha de pagar cada any una indemnització a l’empresa que ho gestiona, en aquest cas Aqualia.

No obstant això, Aqualia hauria d’ingressar a l’Ajuntament eixa indemnització, com es va comprometre en la proposta que va presentar a l’Ajuntament per a aconseguir ser l’empresa que gestionara el servei. Ara, el propi govern assumeix que no rep cap ingrés per part de l’empresa I que ha sigut coneixedor d’això per un procediment obert per l’Agència Antifrau Valenciana.

En aquest sentit, Guanyar Alcoi i en el seu nom el regidor Pablo González, reclama que el govern d’Alcoi recupere la quantitat de diners que se li ha deixat d’ingressar i que prenga les mesures sancionadores corresponents. González ha volgut incidir en tres qüestions: “En primer lloc, que els 21 membres (12 regidors + 9 assessors) d’un govern que presumeixen de ser bons gestors afirmen que l’empresa no ingressa cap quantitat amb relació a este cànon i desconeixien els termes en què gestiona Aqualia l’aigua potable de la ciutat, tot i que sempre estan defensant la seua bona tasca. En segon lloc, que mane qui mane, s’ha demostrat que la gestió privada és poc controlable, gens transparent i es presta als abusos. El Govern municipal actual ha destacat tapant les irregularitats d’Aqualia com el falsejament de les dades del rendiment de la xarxa o donant per bons estudis poc rigorosos per a justificar la gestió privada que en compte de destapar els incompliments d’Aqualia els amagava i maquillava la seua mala gestió. I, en tercer lloc, que si no fora per la societat civil, per la bona tasca de l’Agència Antifrau i per les preguntes de Guanyar, tot continuaria igual i Alcoi no rebria els diners que li corresponen, més de 2 milions d’euros segons la plataforma Aiguapública. Ara, ens hauríem de preguntar per a què volem a aquest govern.”

Guanyar ha afirmat que donarà suport a la demanda de la Iniciativa Aiguapública perquè al proper plenari es puga debatre i aconseguir l’acord majoritari per a recuperar aquests diners. Tot i això González ha manifestat la seua escassa confiança en que això supose un canvi en la gestió del govern municipal: “veiem cada dia com Francés i els seus incompleixen els acords de plenari. Per a ells el lloc on resideix la sobirania popular d’aquest poble sembla que no té cap significat. Per això demanem a la ciutadania que isquen a reclamar el que és seu: una gestió eficient i transparent dels recursos públics d’Alcoi i això, en el cas de l’aigua potable, passa necessàriament per una gestió pública directa, transparent i participativa.”

Espacio Publicitario

Deja un comentario