Espacio publicitario

FRECUENCIAS TREN

El senador Carles Mulet señala que “hay vacíos de hasta 5 horas sin trenes

MADRID, 29 de marzo de 2022

A pesar de la propaganda institucional, que recientemente aseguraba que se ha restablecido el 90% de la oferta de trenes previa a la pandemia, el Maestrat sigue sufriendo la ausencia de un total de seis trenes, tres en cada sentido, entre Castelló y Vinaròs. “Esta es la triste realidad”, señala el senador de Compromís, Carles Mulet, “una comarca que vio recuperada una cierta dignidad en sus comunicaciones con Castelló y València y que ve como el Covid-19 ha sido la excusa ha servido para depreciar sus comunicaciones, dejando unas frecuencias desafortunadas y un 25%, todavía, por debajo de la situación previa a la pandemia”, recalca.

Renfe anunció la pasada semana que había incorporado a su media distancia nuevos servicios, hasta 4.298 semanales en la media distancia y que la circulación de Cercanías se situaba en el 90% respecto a la oferta previa a la pandemia. El portavoz de Compromís en el Senado ha denunciado además de que los trenes han pasado de 24 al día a 18, que “existen franjas de demasiadas horas de vacío sin los trenes previstos en las Obligaciones de Servicio Público”. Así Mulet ha puesto como ejemplos de las 09.00 a las 14 horas sin trenes entre Castelló y Vinaròs o de 09.25 a 13.08 de Vinaròs a Castelló. “Esta ausencia de trenes en franjas centrales de la mañana y tarde en los dos sentidos hace un flaco favor al servicio y a los vecinos y visitantes de localidades como Vinaròs, Benicarló-Peníscola, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Orpesa y Benicàssim. Son personas que trabajan en estos municipios, que acuden a ellos por cuestiones médicas o de estudios y que no tienen más remedio que encender motores de coches porque el transporte público y colectivo no se adapta a sus necesidades, lo que en poco contribuye a la lucha contra el cambio climático y la siniestralidad en carretera”, agrega Mulet.

El senador ha preguntado al Gobierno “por qué anuncian un 90% de oferta cuando lo cierto es que en algunas zonas como en el norte de la autonomía siguen al 75%, lo que deja claro el maltrato hacia los vecinos del norte que ve como la pandemia ha sido la excusa para depreciar y recortar el servicio”.

Por otro lado, urge recuperar la normalidad en las cercanías, entre Caudiel y Castelló, Alacant y Villena y reabrir las líneas València-Cuenca y sacar del abandono las Xàtiva-Alcoi o C3, algo que castiga especialmente a los municipios de interior y de tamaño medio-pequeño de toda la geografía.

Próximas iniciativas

Mulet ha anunciado que va a solicitar un informe del funcionamiento de la aplicación ‘Centinela Cercanías’, de Renfe y ADIF, que debía ser la solución a los problemas de la MD y Cercanías, que no ha supuesto el revulsivo que se esperaba de ella y prosigue la pérdida de confianza en el servicio, de comodidad y de pasajeros.

FREQÜÈNCIES TREN

L’oferta de trens regionals amb el Maestrat se situa un 25% per sota de la de 2020 i segueixen faltant sis trens diaris, denúncia Compromís

El senador Carles Mulet assenyala que “hi ha buits de fins a 5 hores sense trens

MADRID, 29 de març de 2022

Malgrat la propaganda institucional, que recentment assegurava que s’ha restablit el 90% de l’oferta de trens prèvia a la pandèmia, el Maestrat continua patint l’absència d’un total de sis trens, tres en cada sentit, entre Castelló i Vinaròs. “Aquesta és la trista realitat”, assenyala el senador de Compromís, Carles Mulet, “una comarca que va veure recuperada una certa dignitat en les seues comunicacions amb Castelló i València i que veu com la Covid-19 ha sigut l’excusa ha servit per a depreciar les seues comunicacions, deixant unes freqüències desafortunades i un 25%, encara, per davall de la situació prèvia a la pandèmia”, recalca.

Renfe va anunciar la setmana passada que havia incorporat a la seua mitjana distància nous serveis, fins a 4.298 setmanals en la mitjana distància i que la circulació de Rodalia se situava en el 90% respecte a l’oferta prèvia a la pandèmia. El portaveu de Compromís al Senat ha denunciat a més de que els trens han passat de 24 al dia a 18, que “existeixen franges de massa hores de buit sense els trens previstos en les Obligacions de Servei Públic”. Així Mulet ha posat com a exemples de les 09.00 a les 14 hores sense trens entre Castelló i Vinaròs o de 09.25 a 13.08 de Vinaròs a Castelló. “Aquesta absència de trens en franges centrals de la matí i vesprada en els dos sentits fa un mal servei al servei i als veïns i visitants de localitats com Vinaròs, Benicarló-Peníscola, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Orpesa i Benicàssim. Són persones que treballen en aquests municipis, que acudeixen a ells per qüestions mèdiques o d’estudis i que no tenen més remei que encendre motors de cotxes perquè el transport públic i col·lectiu no s’adapta a les seues necessitats, la qual cosa en poc contribueix a la lluita contra el canvi climàtic i la sinistralitat en carretera”, afegeix Mulet.

El senador ha preguntat al Govern “per què anuncien un 90% d’oferta quan la veritat és que en algunes zones com en el nord de l’autonomia segueixen al 75%, la qual cosa deixa clar el maltractament cap als veïns del nord, que veuen com la pandèmia ha sigut l’excusa per a depreciar i retallar el servei”.

D’altra banda, urgeix recuperar la normalitat en la rodalia, entre Caudiel i Castelló, Alacant i Villena i reobrir les línies València-Conca i traure de l’abandó les Xàtiva-Alcoi o C3, cosa que castiga especialment als municipis d’interior i de grandària mitjana-xicotet de tota la geografia.

Pròximes iniciatives

Mulet ha anunciat que sol·licitarà un informe del funcionament de l’aplicació ‘Sentinella Rodalia’, de Renfe i ADIF, que havia de ser la solució als problemes de la MD i Rodalia, que no ha suposat el revulsiu que s’esperava d’ella i prossegueix la pèrdua de confiança en el servei, de comoditat i de passatgers.

Espacio Publicitario

Deja un comentario