Espacio publicitario

Obiol: «Que un jutjat done la raó a Francés no fa les seues polítiques més justes.»

• Guanyar demana als alcoians que no es deixen enganyar per Belda doncs el que defensa és treball barat i, per tant, més precarietat a la ciutat.

• Reconeix la tasca que fa CCOO denunciant la desigualtat salarial entre els treballadors de l’Ajuntament i els treballadors del programa AVALEM Joves.

El govern de Toni Francés, a través de la gestió del regidor de personal Alberto Belda, es nega a incorporar recursos propis al programa d’inserció laboral AVALEM Joves. Així ho han posat de manifest multitud de vegades als requeriments de Guanyar Alcoi i en això es basa la denúncia que va fer el sindicat CCOO sobre les condicions de treball en el programa Avalem Joves relatiu als anys 2018-2019. A diferència d’altres governs -Ontinyent, Dénia o Alacant per posar alguns exemples- Alcoi, de la mà de Francés, ha preferit traslladar la denúncia al jutjat abans que pagar el que correspon als treballadors d’aquests programa pel lloc ocupat, sobretot després que Inspecció de Treball evidenciara que no es podia admetre aquesta diferència. A pesar de la postura de la Inspecció de Treball el jutge ha admés que es puga cotitzar menys a la Seguretat Social, però la sentència no s’ha pronunciat ni ha donat la raó a l’Ajuntament respecte a la diferència salarial, segons explica CCOO. Davant d’això Guanyar, a través de la seua regidora Sandra Obiol, es manté amb la posició que en el seu moment van manifestar: «dir que es defensa els interessos de l’Ajuntament d’Alcoi en contra dels interessos d’alguns dels seus veïns i veïnes ens sembla una vergonya, sobretot quan aquests interessos són tindre un salari equiparable al lloc de feina que desenvolupen. Però és la lògica d’acció de Francés i Belda: manipular la informació i desentendre’s del benestar dels alcoians i alcoianes. Que ara un jutge diga que s’ajusten a norma és indiferent, perquè això no fa més justos ni més morals els actes d’aquest govern.»

Guanyar ha volgut també incidir que es tracta només d’un dels anys del programa, que aquesta diferència salarial afecta també, segons el mateix govern defensa, a totes les persones implicades durant tots els anys que duu implementant-se el programa Avalem a la nostra ciutat. En cap cas han volgut solucionar aquest desequilibri. A més a més Belda i Francés s’escuden en un conveni laboral de l’Ajuntament d’Alcoi que no està registrat i, per tant, no compta amb l’entitat suficient per a marcar la seua política laboral, tal com ha manifestat el sindicat denunciant.

Com clou Obiol: «ací el que es tracta és si aquest govern creu o no en el treball decent. I el que demostra amb aquesta posició és que prefereix tindre treball barat a decent. I és un problema molt greu perquè si fa polítiques de dretes no respon a les necessitats de les alcoianes i alcoianes.

Espacio Publicitario

Deja un comentario