Espacio publicitario

’Associació Veïnal del poble del Saler denuncia les actuacions de l’Ajuntament i de la Generalitat dins el Parc Natural de l’Albufera

  • En 2016 el Congrés dels Diputats aprovava una Resolució no de Llei instant a què les instal·lacions de la DGT dins el Parc Natural anaren fora d’eixe entorn protegit.
  • Sis anys després, i malgrat les diverses peticions fetes des de l’Associació Veïnal del Saler, ni la Generalitat ni l’Ajuntament de València han mogut un dit per traslladar la DGT fora del Parc Natural.
  • L’Associació Veïnal del Saler, ha presentat denúncia al Defensor del Poble i procedirà a instar la intervenció de la Fiscalia si es continua ignorant aquesta anòmala situació.

El 12 de desembre de 2016, el Congrés dels Diputats instava al Govern Espanyol a què, en col·laboració amb la GVA i l’Ajuntament de València, iniciaren les negociacions per tal de traslladar les instal·lacions de la Dirección General de Táfico (DGT) fora de l’entorn del Parc Natural de l’Albufera*.

Sis anys després però, i malgrat les diverses peticions fetes des de l’Associació Veïnal del poble del Saler, ni la Generalitat ni l’Ajuntament de València han mogut un dit per traslladar la DGT fora del Parc Natural. Ans al contrari, han donat respostes difuses eludint responsabilitats. El Servei de Patrimoni, responia així a la instància presentada el 2019 pel president de l’Associació:

“Visto el escrito (…) referente a que por el Ayuntamiento se iniciaran los trámites encaminados a que por la Dirección General de Tráfico se abandonen los terrenos que viene utilizando situados en el Saler, se tiene que indicar que tanto el Servicio de Devesa-Albufera como el Servicio de Proyectos Urbanos de este Ayuntamiento estiman que no es materia de su competencia y además no se ha recibido comunicación alguna de la Dirección General de Tráfico que indique su intención de dejar de utilizar las instalaciones, no obstante se estudiará en el momento en que alguno de los Servicios Municipales manifieste su intención de actuar en dicha zona o por la Dirección General de Tráfico se manifieste su voluntad de cambiar de ubicación las instalaciones existentes.”

El cert es que si és competència de Patrimoni. Per això, des de l’Associació Veïnal del poble del Saler instem públicament a la Regidoria de Patrimoni Municipal de l’Ajuntament de València, a traslladar la DGT fora del Parc Natural, per evitar així la concentració diària de centenars de cotxes en el Parc, que van a fer pràctiques i a examinar-se.

En cas contrari, l’Associació procedirà a presentar denúncia a la Fiscalia. Tampoc descartem mobilitzacions veïnals per exigir es prenguen les accions necessàries.

*La resolució del Congrés dels Diputats va ser publicada en el Boletín Oficial de las Cortes Generales del 15 de diciembre de 2016, i deia així:

La Comisión de Interior, en su sesión del día 30 de noviembre de 2016, ha acordado aprobar con modificaciones la Proposición no de Ley sobre el traslado de las instalaciones de la Direción General de Tráfico (DGT) en el Parque Natural de la Albufera y la total regeneración de la franja dunar de El Saler, presentada por el Grupo Parlamentario Confederal de Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea y publicada en el «BOCG. Congreso de los Diputados», serie D, núm. 23, de 28 de septiembre de 2016, en los siguientes términos:

El Congreso de los Diputados insta al Gobierno a que:

1. En colaboración con la Generalitat Valenciana y el Ayuntamiento de Valencia, inicien las negociaciones conducentes al traslado de las instalaciones de la DGT fuera del entorno del Parque Natural de la Albufera, dentro del término municipal de la ciudad de Valencia y en terrenos cedidos a la mencionada DGT en condiciones similares a las actuales.

2. Se coordinen las administraciones competentes para una total regeneración del espacio ocupado actualmente por dichas instalaciones.

A dicha Proposición no de Ley se formularon dos enmiendas, cuyo texto asimismo, se inserta. Se ordena su publicación de conformidad con lo previsto en el artículo 97 del Reglamento de la Cámara.

Palacio del Congreso de los Diputados, 12 de diciembre de 2016.”

Espacio Publicitario

Deja un comentario